Budući da gradonačelnik u svom nemuštom odgovoru na priopćenje HRS-a nije demantirao apsolutno ništa od onoga što smo iznijeli, nego se bavio „ozbiljnošću“ HRS-a kao stranke, ne možemo mu protuargumentirati, nego dapače, potvrditi njegove navode. Istina je, HRS je po partijsko, jugokomitetskim i hdzovskim mjerilima „ozbiljna“ stranka. Nama je to kompliment!

 

Gradonačelnik piše sljedeće:

Nakon četiri prespavane godine i izgubljenih izbora za načelnika Širokog Brijega kao neovisnog kandidata, a sada nositelja liste (prvog na listi) HRS-a, pozivam Gradski odbor HRS-a na još malo strpljenja (spavanja) do početka predizborne kampanje. Usput uistinu sam iznenađen da jedna tako ‘ozbiljna’ stranka kao što je HRS (još ima i koalicijskog partnera) na listi za Gradsko vijeće Širokog Brijega koje broji 25 članova ima svega osam kandidata.

U izvješću gradonačelnika Mire Kraljevića, koje je predmet priopćenja HRS-a, a koje je u obliku video projekcije prikazano na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u povodu Dana grada i blagdana Velike Gospe prikazani su projekti koji su ostvareni u proteklih godinu dana u Širokom Brijegu, kao i ono što se planira u budućnosti. Ovo izvješće javno je dostupno na YouTube kanalu Grada Širokog Brijega i ne radi se o nikakvoj stranačkoj propagandi jer ovakvo izvješće u obliku video projekcije prikazuje se već šest godina u povodu Dana grada.

Za ovakav način predstavljanja izvješća dobili smo niz pohvala čelnika općina i gradova, ali i nazočnih na svečanim sjednicama Gradskog vijeće, kao i onih koji su gledali izvješće na YouTube kanalu. Neke općine i gradovi su upravo po uzoru na naše izvješće slično radili i u svojim jedinicama lokalne samouprave.

S obzirom da je predizborna kampanja pred nama ovim putem prijateljski poručujem autoru priopćenja HRS-a (ako je novinar vjerojatno to treba da zna) da priopćenja pisana na više od dvije novinarske kartice, bez obzira što se radi o ‘ozbiljnoj’ stranci, gube smisao i zanimanje čitatelja”, priopćio je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

_______________________________________________________________________________

Mi potvrđujemo, dakle, gradonačelnik je u pravu. Nije niti jednom riječju demantirao ijedan od naših navoda, da nismo ozbiljna stranka, nego "ozbiljna" tu je u pravu. Evo zašto:

„Ozbiljna“ (sa znacima navoda) stranka poput HRS-a, poznaje matematičke modele izračuna izbornih rezultata pa jednostavnim izračunom može predvidjeti maksimalan broj mandata koje realno može osvojiti, pa u skladu s time kreira svoju listu. Ozbiljna stranka (bez znakova navoda) poput HDZ-a BiH našega Mire Kraljevića kandidira 30 vijećnika za ukupno 25 vijećničkih mjesta (dakle, više nego uopće ima mjesta u vijeću). Nakon toga sa biračkim odborima stranaka „ljutih suparnika“ (poput primjerice Lijanovića, HDZ1990 i HKDU-a kao što je to bio slučaj na prošlim izborima) pri zatvaranju biračkih mjesta od tih 30 dogovori imena onih rodijaka, kumova, pajda i tatinih sinova koji se moraju naknadno dopisati/ispreferirati i ući u vijeće, pa i na račun čestitih ljudi kojih ima na toj listi. Jednom „komercijalisti“ bi matematika trebala ići bolje nego jednom „novinaru“. Očigledno još uvijek bole boljke iz srednje škole.

 

„Ozbiljna“ stranka poput HRS-a se programski zalaže za transparentnost u natječajnim procedurama, procedurama dodjele poslova i izvršavanja radova. Ozbiljna stranka se zalaže za namještene natječajne procedure na kojima prolazi onaj tko ispod stola bolje materijalno (a može i nekretninama) „počasti“ one koji odlučuju o dodjeli poslova. Kvaliteta i rokovi izrade nisu bitni. Neka drugi brinu što „kapitalni“ projekti već pucaju i prokišnjavaju.

„Ozbiljna“ stranka poput HRS-a se programski i statutarno zalaže za ukidanje profesionalizacije politički dobivenih mandata, za ukidanje i reduciranje troškova reprezentacije i  svih beneficija na račun poreskih obveznika. Ozbiljna stranka poput HDZ-a BiH i sl., se zalaže za plaće zastupnicima od preko 2 tisuće KM, plus dodaci za rad u izmišljenim odborima i sl., sve to za 4 sata i 25 minuta efektivnog rada u pola godine. Gdje boljeg radnog mjesta igdje na svijetu:  za oko 44 minute rada mjesečno imaš primanja preko 3 tisuće KM, a ako ti ih ne isplate odlučiš kreditno zadužiti županiju/grad kako bi se iz kredita servisirale tvoje elitne potrebe. 

„Ozbiljna“ stranka poput HRS-a se programski i statutarno zalaže za ukidanje proračunskih dotacija strankama sa svih razina. Koja je logika da poreski obveznici plaćaju političke stranke?  Ozbiljna stranka, poput HDZ-a BiH, prima preko 2 milijuna KM proračunskih dotacija (samo sa razine ZHŽ godišnje oko 125 000 KM), te se odlučuje i komercijalno kreditirati kako bi se isplaćivala ova sredstva. „Ugroženost“ se dakle dobro isplati. 

„Ozbiljna“ stranka poput HRS-a se zalaže za profesionalno i stručno vrednovanje pri upošljavanju. Ozbiljna stranka vrednuje rodbinsku povezanost i stranačku lojalnost, pa tako su „ozbiljne“, mlade, politički i stranački neopredijeljene obitelji primorane napuštati ovaj kraj i ići u inozemstvo, jer ih jednostavno pored ovih ozbiljnih ne može zapasti. 

„Ozbiljna“ stranka poput HRS-a se zalaže za maksimalno dva mandata na političkim funkcijama. Ozbiljna stranka poput HDZ-a BiH se zalaže za neograničeno obiteljsko i feudalno pravo uvijek istih da obnašaju funkcije. Ako kojim slučajem zakon to onemogući, uvijek se može jedna općina proglasiti gradom. 

„Ozbiljna“ stranka poput HRS-a politički djeluje putem društveno odgovornih i humanitarnih projekata, nakon kojih po onoj biblijskoj „neka ne zna ljevica, što čini desnica“ ne želi nečijom socijalnom ugroženosti dobivati političke poene naslikavajući se po medijima (gradonačelnikovim riječima, spavamo 4 godine). Ozbiljna stranka kad uruči „pomoć“ u školskom priboru sazove tiskovnu da svatko vidi kako su društveno odgovorni, pa onda ode s Lijanovićima na janjetinu i potroše na jelo i piće više nego je koštala „pomoć“ koju su darovali. 

 

Poštovani gradonačelniče, možemo ovako do u nedogled, ali eto priznali ste da Vam je problem pročitati više od jedne kartice teksta. Najiskrenije Vam se zahvaljujemo na besplatnoj reklami. Znate i sami da je, osim rijetkih Internet portala, nama „ozbiljnim“ strankama, praktično nemoguće osvojiti medijski prostor, jer su svi na, sami znate čijoj, platnoj listi. Vama osobno, ostalim inženjerima komercijale i doktorima novinarstva se zahvaljujemo na prijateljskim savjetima. I mi se, evo, usuđujemo uputiti Vama jedan skromni prijateljski savjet: nije bitno što Vam govore načelnici drugih općina, gradova i slično, bitno je ono što govore žitelji grada na čijem ste čelu. Evo prihvaćamo i to da smo mi u HRS-u prespavali 4 godine, ali zar nije bolje prespavati 4 godine između izbora, nego prespavati ne jedan, nego 3 mandata?

Nadamo se kako će vam se ostvariti želja da osvojite i četvrti mandat, pa ćete se po godinama obnašanja funkcije dodatno približiti broju godina vlasti koje je obnašao ideološki uzor Vaše stranke, pokojni maršal. Želimo Vam uspješnu kampanju sa zamolbom da ovaj put budete na čistu tko nas plaća. Sretno u kampanji, sretno s „dronovin“ i sretna 1916. godina!

 

                                                                                                          GO HRS Široki Brijeg

 Koalicija HRS i HSS BiH „Zajedno za Široki“

Postupajući po prijavi HRS-a, SIPA naložila istragu slučaja dopisnog glasovanja u Tomislavgradu

Petak, 30 Rujan 2016 18:18
Postupajući po prijavi HRS-a, SIPA naložila istragu slučaja dopisnog glasovanja u Tomislavgradu

Postupajući po prijavi HRS-a, Državna agencija za istrage i zaštitu naložila je MUP-u HBŽ-a is...

HRS prijavljuje istražnim organima malverzacije dopisnim glasovima

Petak, 23 Rujan 2016 09:22
HRS prijavljuje istražnim organima malverzacije dopisnim glasovima

Budući da je HDZ BiH odbio potpisati zajedničku izjavu svih stranaka iz Tomislavgrada i osujet...

Izborni inženjering i pokušaj izbornih prijevara u Tomislavgradu

Nedjelja, 18 Rujan 2016 20:13
Izborni inženjering i pokušaj izbornih prijevara u Tomislavgradu

Po izvješću SIP-a, u Tomislavgradu registrirano 1003 osoba za dopisno glasovanje. To je oko 12...

Ukinuti vijećničke paušale, naknade i naknade političkim strankama

Srijeda, 14 Rujan 2016 11:56
Ukinuti vijećničke paušale, naknade i naknade političkim strankama

Općine sa hrvatskom većinom, osobito iz ZHŽ-a, su među najvećim dužnicima prema institucijama ...

Gospodarski i demografski oporavak po duvanjskom modelu

Petak, 09 Rujan 2016 10:46
Gospodarski i demografski oporavak po duvanjskom modelu

Gospodarska revitalizacija, tjeranjem investitora u druge općine. Demografski oporavak, tjeran...

HRS-ov odgovor gradonačelniku ŠB - U pravu ste, ozbiljna smo stranka

Srijeda, 24 Kolovoz 2016 12:23
HRS-ov odgovor gradonačelniku ŠB - U pravu ste, "ozbiljna" smo stranka

Budući da gradonačelnik u svom nemuštom odgovoru na priopćenje HRS-a nije demantirao apsolutno...

«
»