Ovim putem demantiramo vijest sa HRT-a, a koja je objavljena u njihovom informativnom programu, kao i na njihovom teletekstu str. 155 koja navodi na mišljenje kako je Diana Zelenika kandidat i Hrvatske republikanske stranke.

 

Hrvatska republikanska stranka nema svoga kandidata za Člana Predsjedništva, tako da Diana Zelenika nije i ne može biti naš kandidat za Člana Predsjedništva. U više navrata smo ponovili, još jednom ponavljamo: Hrvatska republikanska stranka nastupa samostalno na Općim izborima u listopadu, i to na županijskoj razini i na federalnoj razini. Za sve ostale razine nećemo imati svoje kandidate i pozivamo žitelje BiH hrvatske nacionalnosti da glasuju po svojoj savjesti. Takav je slučaj i sa razinom Člana Predsjedništva.

Hrvatska republikanska stranka ne podržava niti jednog kandidata za Člana Predsjedništva. Neka hrvatski narod glasuje po svojoj savjesti. Ono što branimo i na čemu inzistiramo do kraja jeste načelo legitimnosti, ne samo za Člana Predsjedništva, nego za sve razine, a to je da Hrvati biraju svoje predstavnike, a ne da nam ih bilo tko nameće. Našu podršku, prema tome, nema niti jedan kandidat za Člana Predsjedništva, našu podršku ima hrvatski narod u BiH i njegovo pravo da sam sebi bira Člana Predsjedništva, ma tko god on bio, a ne da mu bilo tko silom nameće nekoga koga Hrvati nisu birali.

Hrvatska republikanska stranka 

" Ravnopravnost hrvatskog naroda, svakog pojedinog Hrvata, od Save do Neuma, su prioritet i osnovna misao vodilja HRS-a "