Čovjek koji svoj kukavičluk krije iza novca poreznih obveznika i iza stranke koju, tobože, predstavlja optužuje HRS kao „nekorektne, neozbiljne, neodgovorne i politički nedorasle“. Gospodine Herceg, zašto ne bismo zadnji dan kampanje, danas, večeras, kad god Vam odgovara otišli na Našu TV pa da nam to u lice kažete?

 

Kada smo pomislili kako ćemo sa jučerašnjim druženjem u Kosači okončati kampanju, gdje su nam došli ljudi koji su ODABRALI doći na skup, a nije ih na to OBVEZAO niti šef na poslu, niti direktor, niti stranka, eto opet čovjeka koji sebe naziva modernim fra Didakom Buntićem kako se bavi nama. U intervjuu za bljesak.info ne samo da govori neistine, nego nam daje epitete „nekorektnih, neozbiljnih, neodgovornih i politički nedoraslih“ ljudi.

Dana 21.09. smo odgovorili na njegove ranije floskule, gdje smo nabrojali sve prigode kada smo pozivali na sučeljavanje kandidata, te ponovno apelirali da birači moraju imati prigodu upoznati kandidate iz prve ruke. Međutim, Nevenko Herceg, a i cijeli HDZ BiH, nisu odbili samo naše pozive, nego i pozive medija na sučeljavanja za županijsku i federalnu razinu, što su nam predstavnici medija i potvrdili na našoj tiskovnoj. Zanemarimo sve, evo pozivamo Nevenka Hercega večeras na Našu TV, pa da nam u lice kaže kako „ne izbjegava sučeljavanja“. Eto prigode u praksi da pokaže narodu kako smo „nekorektni, neozbiljni, neodgovorni i politički nedorasli“.

Kad smo kod „političke nedoraslosti“, s kojim bi epitetom nazvali pisma župnicima, gdje se riječima patološke samohvale poziva župnike da „sve svoje prijatelje i znance pozovete da glasuju i dadnu doprinos novom ZAJEDNIŠTVU“. Je li to ta „korektnost, ozbiljnost, odgovornost i politička doraslost“? Ili je ovo potez očajnika koji vidi kako je protratio milijune KM na neinventivnu, neispirativnu i propalu predizbornu kampanju s kojom, umjesto motiviranja, demotivira birače da uopće izlaze glasovati? Zar 3 godine mandata nisu dovoljne da se djelima, a ne pismom župnicima u tjednu prije izbora, dokaže iskrenost u borbi za „očuvanje obitelji, naroda i Domovine“?

Drugi put, fra Didače, pismo ne šaljite na memorandumu županije HNŽ, jer ona nije privatno vlasništvo niti premijera, niti ministara, niti političkih stranaka nego naroda. Jednako kao i svi ovi milijuni koje spominjete u pismu nisu milijuni niti premijera, niti ministara, ni stranaka, nego poreznih obveznika. Kad budete otvarali, stvarali i kreirali iz svoga džepa, onda se slikajte i pišite pisma. Napišite koliki je vaš udio u onome što ste doprinijeli, pa da ga usporedimo sa udjelom kojeg uzimate.

Zadnji dan predizborne kampanje, nije još kasno, pozivamo Nevenka Hercega za sučeljavanje. Mi preuzimamo na sebe organizaciju kod Naša TV. Ako treba i to ćemo sponzorirat…svojim novcem, ne poreznih obveznika.

Slaven Raguž
Predsjednik Hrvatske republikanske stranke

" HRS je narodna, socijalna i demokršćanska stranka "