a

KRENULI SMO U KAMPANJU IZ BOSNE

KRENULI SMO U KAMPANJU IZ BOSNE

Odlučili smo početi kampanju za Opće izbore 2022. iz Bosne. Prva destinacija bila nam je franjevački samostan Kraljeva Sutjeska, gdje samo razgovarali s gvardijanom o problemima koje muče lokalno stanovništvo.
Nakon Kraljeve Sutjeske posjetili smo kraljevski grad Bobovac. Bobovac je bio više od stoljeća sjedište bosanskih kraljeva, te je kao takav sinonim za kontinuitet katoličke i hrvatske tradicije. Dobro si je to osvijestiti u vremenu kada dosta Hrvata svaki dan odlazi iz BiH.
HRS će uraditi sve kako bi se Hrvati zadržali u BiH. Stvorit ćemo uvjete da Hrvati u BiH, žive, rade i stvaraju, na osnovu svojih znanja vještina i kompetencija.
U Varešu smo posjetili mjesnog župnika fra Leona koji nas je doborohotno primio, pokazao staru crkvu iz 16. stoljeća, te nas također upoznao s problemima s kojima se susreću Hrvati Vareša.
Sutra nastavljamo dalje! Posjetit ćemo Hrvate u Orašju, Odžaku i Usori. Planiramo u sljedećih 30 dana obići svaki kutak BiH gdje žive Hrvati.
SAMO HRABRO!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz