a

Svi livanjski putovi vode u SDA

Svi livanjski putovi vode u SDA

Ovih dana je pregovarački tim HRS-a za konstituiranje G.V Livno doživio niz uvjeravanja da je za budućnost Livna i budućnost svijeta uopće, presudno važno da svi zajedno izaberemo Seju Hadžijahića za Predsjednika vijeća. Pod svaku cijenu! Ništa drugo nije bitno, ni predizborni programi, ni razna obećanja kako će se u Vijeću  i Gradu od sada drugačije raditi! Ništa, samo imenujmo Seju i recite koje pozicije u gradskim javnim tvrtkama i ustanovama vas zanimaju.

Na pokušaj razgovora o programu, nitko nije imao strpljenja ni da sasluša već samo dajte, da imenujemo Seju. Rekli smo im NE MOŽE!

Livno neće postati predmetom bilo čije trgovine u kojoj, kako je to slučaj u HBŽ, SDA najviše profitira. Ispada da SDA nije odgovorna za baš ništa što se ovdje događa. Samo sjede u svim vladama i vijećima od početka ovakve BiH i štite interes naroda, od samog naroda. SDA u Livnu, baš kao i njihov glavni i pomoćni koalicijski partner, je društvo dvije osobe. Koliki broj vrsnih Livnjaka, Bošnjaka je ta stranka rastjerala kroz godine vođenja politike „što gore to bolje“?! SDA d.o.o. najpoželjniji poslodavac!

No, vratimo se temi. Kad nitko neće, mi iz HRS-a ćemo upoznati javnost s tijekom pregovora i razlozima zastoja u konstituiranju Gradskog vijeća. Već duže vremena gubitnici lokalnih livanjskih izbora emisare SDA-u u Preporod ne bi li ih uvjerili da se razvedu od HDZ-a BiH i sveti BiH tronožac SDA, SNSD dugoročno na sebe oslone.

I dok HDZ BiH u HNŽ-u i Mostaru sa SDA funkcionira kao bratska stranka, pripravni prosci uhvatiše priliku i jako navališe na SDA U Livnu. U hrvatskoj županiji ispade SDA najpoželjnija za politički se udat.

Možete slobodno, ali bez HRS-a. Podržite SDA u četvrtak na konstituirajućoj sjednici.

Za one koji, namjerno, ovih dana izvrću teze oko konstituiranja vijeća jedna poruka. Gradsko vijeće nije skupština i nema domove naroda (osim u Mostaru kako to lijepo potpisa HDZ BiH), Grad nije vlada. Grad ima statut, a Gradsko vijeće poslovnik. U interesu Grada je da što prije konstituiramo vijeće i pođemo raditi. Kako smo najavili i prije izbora otvoreni smo za suradnju sa svima koji podrže naš program. Do sada je to učinila vijećnica Hana Milak i ona ima našu potporu ukoliko se kandidira za Predsjednicu gradskog vijeća.

                                                                                                                                                                   GO HRS Livno

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz