Lista Hrvatske republikanske stranke je i službeno ovjerena od strane Središnjeg izbornog povjerenstva. Kreće se u razradu strategije predizborne kampanje i programskih smjernica za Opće izbore. Zaključci su to sastanka izbornog stožera HRS-a.

 

Listu Hrvatske republikanske stranke čine najvećim dijelom mladi, obrazovani ljudi, koji su se već dokazali u životu i koji su voljni mijenjati društvo na bolje, potpomognuti sveučilišnim profesorima, gospodarstvenicima, braniteljima i časnicima HVO-a koji su tu kao potpora i dodatna snaga. Na listama su ne samo članovi HRS-a, nego i članovi više udruga građana, poput Udruge Hrvatska zvona, kao i članovi lokalnih neovisnih lista, poput Čapljinske neovisne stranke.

Na održanom sastanku Izbornog stožera definirane su programske smjernice. HRS je ne samo alternativa politici korupcije, nepotizma i kriminala aktualne hrvatske političke elite na čelu s HDZ-om BiH, nego je i alternativa tobožnjoj hrvatskoj oporbi kojoj je isključivi problem što oni nisu na mjestu HDZ-a BiH i koja za cilj ima pod svaku cijenu, pa i cijenu prodaje sarajevskoj čaršiji, zauzeti njihovo mjesto, a nastaviti djelovati po istim modelima korupcije i nepotizma. U biti, kao što je to bio slučaj kada su obnašali vlast po županijama.

HRS nastupa u tri županije s hrvatskom većinom, kao i u izbornim jedinicama za federalni parlament u ovim županijama. Ovim putem moramo javnosti reći da su pri sastavljanju  lista naši pojedini kandidati bili žrtvama prijetnji, prijetnji njihovim obiteljima, mobbingu na radnom mjestu, materijalnim štetama na automobilima te raznim drugim mafijaškim metodama zastrašivanja i to samo iz razloga što su se usudili staviti na raspolaganje političkom projektu koji za cilj ima poslati u ropotarnicu povijesti neokomunističku elitu koja nas godinama vodi prema nigdje. Koliko je jaka bojazan od strane partijskih bojovnika za gubitak izbornog kolača ponajbolje govori činjenica da su najveće aktivnosti tzv. koalicije HNS-a usmjerene ka već ustaljenim malverzacijama na biračkim kutijama nakon 19 sati, a ne na sadržaj predizbornog programa. U prilog tome ponajbolje govori činjenica da se nije štedjelo novaca u prijavama stranačkih „neovisnih“ kandidata (samo u HNŽ su 4 prijavljena).

Izborni stožer HRS

Izborni stožer HRS-a je definirao kao cilj ulazak u zakonodavnu vlast i stvoriti temelje da svojim radom i djelima nakon 4 godine konačno pošaljemo mentalno-komunističku koruptivnu hrvatsku oligarhiju u povijest. Što se tiče podrške razinama gdje HRS ne nastupa, poput državne ili za člana Predsjedništva, HRS ne podržava nikoga te pozivamo hrvatski narod na glasovanje po savjesti. Ono na čemu ćemo inzistirati i za što ćemo se do krajnjih granica boriti je legitimnost hrvatskoga glasa, tj. da i u nemogućnosti izbora, hrvatski narod bira i da se stvore uvjeti da hrvatski narod predstavljaju isključivo njegovi legitimni predstavnici. Koliko pogubna može biti politika nametanja ponajbolje govori pokušaj državnog udara kojeg su ovih dana ujedinjene bošnjačke stranke pokušale provesti u Parlamentu FBiH.

Glavne programske smjernice koje će HRS predstaviti i za koje će se zalagati bit će teritorijalno-administrativna preuređenje BiH (po već predstavljenom prijedlogu ustavnih reformi HRS-a), gospodarska reforma na temeljima fiskalnih rasterećenja i zaštite domaće proizvodnje, socijalna reintegracija i vraćanje životnog dostojanstva braniteljima, smjernice politike očuvanja obitelji i obiteljskih vrijednosti itd. Svi programski sadržaji biti će pravodobno objavljeni na našem webu i na društvenim mrežama.

HRS

 

Lista Hrvatske republikanske stranke za Skupštinu HNŽ- a:

 1. Slaven Raguž
 2. Ivana Ćubela
 3. Marko Tokić
 4. Mirko Vasilj
 5. Vesna Šunjić
 6. Petar Kolakušić
 7. Martina Sopta
 8. Danijel Bukovac
 9. Željka Pezer
 10. Radoslav Dodig
 11. Marija Pavković
 12. Ivan Kolobarić
 13. Danica Bulić
 14. Danijel Rezić
 15. Darko Anđelić
 16. Marijana Bubalo
 17. Dario Marković
 18. Marija Turudić

 Lista Hrvatske republikanske stranke za Zastupnički dom Parlamenta FBiH:

 1. Slaven Bevanda
 2. Mirela Marković
 3. Albin Ćubela

____________________________________________________________________

Lista Hrvatske republikanske stranke za Skupštinu HBŽ- a:

 1. Krešimir Tabak
 2. Ana Papić
 3. Miroslav Ćurić
 4. Frano Baković
 5. Iva Kovačević
 6. Ružica Vujeva
 7. Ivan Jurič
 8. Ilija Sliško
 9. Katarina Ćubela
 10. Slaven Šteko
 11. Katarina Zrno
 12. Srećko Križan
 13. Ivana Krstanović
 14. Ante Lozušić
 15. Ivica Topić 

Lista Hrvatske republikanske stranke za Zastupnički dom Parlamenta FBiH:

 1. Ivan Bebek
 2. Martina Ćurić
 3. Nada Zrno

______________________________________________________________________________

Lista Hrvatske republikanske stranke za Skupštinu ZHŽ-a:

 1. Darko Kvesić
 2. Antonija Banožić
 3. Pero Ljubić
 4. Ivan Pušić
 5. Klaudija Karamatić
 6. Ante Pralas
 7. Igor Slišković
 8. Vedrana Vukojević
 9. Milica Ćorić
 10. Mirko Jelić
 11. Ana Vukoja
 12. Predrag Pešorda
 13. Ivona Marinčić
 14. Tomislav Markota
 15. Martin Mikulić
 16. Magdalena Tomić
 17. Milan Prskalo
 18. Vesna Ivanković
 19. Cristian Musa
 20. Dalibor Ravić

Lista Hrvatske republikanske stranke za Zastupnički dom Parlamenta FBiH:

 1. Mladen Kožul
 2. Marija Ljubić
 3. Željko Vukoja

 

" Briga o umirovljenicima kroz zagovaranje njihovih prava i pomoć na svim razinama "