a

KANDIDATI HRS-a POSJETILI RAMU – ALTERNATIVA POSTOJI, NISMO SVI ISTI!

KANDIDATI HRS-a POSJETILI RAMU – ALTERNATIVA POSTOJI, NISMO SVI ISTI!

Nemjerljiv poljoprivredni, turistički i općenito gospodarski potencijal, ljepota netaknute prirode, mir samostana u Šćitu… ništa od ovoga danas ne simbolizira ramski kraj, iako čine DNA ovog kraja. Danas Ramu simboliziraju napušteni domovi i cijele obitelji koje su napustile ili planiraju napustiti ovu općinu. Je li moguće da smo dopustili sve ovo? Ima li itko da ovome stane u kraj? Ima! Mora biti!!!

 

Danas je delegacija HRS-a posjetila Ramu, obišli općinu uzduž i poprijeko, susrećući se sa Ramcima u razgovoru. Općenito vlada jedna apatija i nekakav zbirni zaključak se može sažeti u ovih par rečenica iz uvoda.

 

Zajedno s našom Marijom Beljo, našom kandidatkinjom za Skupštinu HNŽ-a iz Rame, Ramcima smo pokušali dati do znanja kako mora i može bolje. Općenita percepcija kod naroda je ta da postoje dvije opcije: prikloniti se jednoj od dvije vladajuće stranke te postati dio koruptivnog lanca ili napustiti kraj! Mi nudimo treću opciju: boriti se za sebe!

 

Neodgovorna politika je dovela do toga da je više ljudi napustilo Ramu nakon Domovinskog rata, nego prije. Ljudska, moralna, domoljubna, ali i kršćanska obveza je stati tome u kraj. Ustati se i dići glas protiv te i takvih politika. HRS je radom u Skupštini HNŽ-a, ali i u drugim zakonodavnim institucijama vrlo jasno dao do znanja da se može i mora. To ćemo nastaviti i nakon 02.10.

 

Hrvati Rame imaju alternativu i Hrvati Rame imaju za koga. Vrijeme je da se našem narodu vrati dostojanstvo i probudi nada koju smo imali tijekom Domovinskog rata. Mi ćemo to i napraviti!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz