a

BUHINE KUĆE – 30 GODINA BEZ PRAVDE

BUHINE KUĆE – 30 GODINA BEZ PRAVDE

Na današnji dan obilježavamo 30. obljetnicu strašnog zločina pripadnika Armije BiH nad hrvatskim civilima i braniteljima u Buhinim Kućama.

 
Nakon krvavog Badnjaka 1993. u Križančevom Selu, gdje je masakrirano i ritualno ubijeno 64 Hrvata (većinom civila), u Buhinim Kućama je na još monstruozniji način ubijeno 27 Hrvata.
 
U krvavom piru Armije BiH u Buhinim Kućama ubijeno je 27 civila i hrvatskih branitelja, pripadnika viteške brigade HVO-a i PPN „Munje“. U pet ujutro počeo je napad na Buhine Kuće iza kojeg su ostale masakrirana žene, starci, ranjena djeca i unakažena tijela zarobljenih vojnika HVO-a koje su vezali žicom.
 
Za ovaj strašni zločin nad Hrvatima, do danas još nitko nije odgovarao!!!!
 
Pravda je ovdje zaboravljena, ne postoje ili postoje, međunarodni sudovi i pravosuđe BiH da pokriju sram ubijanja nevinog naroda.
Je li savjest dužnosnika HDZ-a mirna zbog ove nepravde, kad znamo da ništa nisu poduzeli kako bi ovi zločini bili kažnjeni?
 
Naime, ministri Pravosuđa BiH i Federacije BiH, sve redom HDZ kadrovi, već godinama i godinama, dugogodišnja ministrica obrane BiH je iz Viteza, predsjednici Federacije BiH svi mahom iz HDZ-a. Gdje se vidi njihov rad i plodovi njihovog rada u pravosuđu, obrani i ostalim resorima? Neka nabroje gdje i kad su održali međunarodne: simpozije, konferencije, panele, s kojih bi zaključke poslati Washingtonu, Londonu, Bruxellesu, Berlinu i slične svjetske centre moći, kojima bi upoznali međunarodne čimbenike i javnost o (ne)radu pravosuđa BiH i (ne)procesuiranju zločina nad Hrvatima, gdje su lobisti u gore navedenim centrima moći, gdje se vidi njihov rad?
 
Mi nismo i nećemo sjediti skrštenih ruku. Na ovakvoj prošlosti se ne može graditi budućnost. Stoga za nekoliko tjedana počinjemo s prikupljanjem potpisa kao svojevrsnim pritiskom na Pravosuđe i na javnost u BiH, kako bi se napokon ove stvari počele rješavati i kako bismo tako napravili preduvjete za normalnu budućnost.
 

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz