a

DAN OPĆINE USORA I 31. GODIŠNJICA 110. BRIGADE HRVATSKOG VIJEĆA OBRANE USORA

DAN OPĆINE USORA I 31. GODIŠNJICA 110. BRIGADE HRVATSKOG VIJEĆA OBRANE USORA

Jučer se u Usori obilježavao Dan Općine Usora i 31. godišnjica 110. Brigade HVO-a Usora. Događaj je svojim dolaskom uveličao i sam predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović. Koji je ponovno istaknuo da Bosne i Hercegovine bez Hrvata nema, te da je samo zalaganje Hrvata za svoja politička prava jasan dokaz da je Hrvatima stalo da ostanu i opstanu u BiH.
Slavljenici, pripadnici 110. Brigade HVO-a Usora u Domovinskom ratu dali su veliki obol na bojišnici i omogućili da Hrvati na tom dijelu Bosne ne samo opstanu nego stvaraju nove vrijednosti. Usorska brigada dala je 110 sinova u Domovinskom ratu, na čijoj je žrtvi stvorena Općina i na čijoj su žrtvi Hrvati tu opstali i dan-danas ponosno žive i rade.

Na samom događaju sudjelovala je i Marija Ćosić, jedna od najuspješnijih mladih poduzetnica u Usori i članica Predsjedništva HRS-a, koja se sastala s Predsjednikom Milanovićem i u razgovoru mu artikulirala društveno-političke probleme koji opterećuju Hrvate u BiH i na koji Republika Hrvatska ne smije biti indolentna. Posebice je to važno jer su se na samom skupu obraćali uglavnom predstavnici HDZ-a BiH koji nisu iskoristili prisutnost tako snažnog izaslanstva iz RH za slanje snažnih političkih poruka, već su se kratko, kurtoazno i nesadržajno obratili skupu.

Kao parlamentarna stranka i stranka koja ima brojne partnere u Republici Hrvatskoj, nastavit ćemo i nećemo prestati zalagati se za bolje društveno-političko uređenje BIH i bolji položaj Hrvata. Dužni smo to kako braniteljima, tako i budućim generacijama.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz