a

FORMIRAN I.O. HRS-a POSUŠJE – IVAN LANDEKA PREDSJEDNIK

FORMIRAN I.O. HRS-a POSUŠJE – IVAN LANDEKA PREDSJEDNIK

Sukladno definiranom planu širenja infrastrukture HRS-a, na red je došlo Posušje. Formiran je inicijativni odbor HRS-a Posušje, na čelu kojeg je za predsjednika izabran Ivan Landeka.

Općina Posušje, jednako kao i cijela Županija Zapadnohercegovačka gdje su Hrvati većina, morale bi biti perjanica očuvanja hrvatskih nacionalnih interesa i praktični smjerokaz kako bi trebala izgledati BiH kada je hrvatski narod u pitanju. Odnosno, kako bi u praksi funkcionirala teritorijalno administrativna jedinica hrvatskog naroda u BiH. Umjesto prosperiteta, ekonomskog rasta, jednakih mogućnosti uspjeha za sve, imamo područje u kojem vlada korupcija, nepotizam i neopartijski sustav vladanja koji je na površinu izbacio krajnje nesposobne, ali podobne kadrove. Ukoliko niste dio i/ili makar priklonjeni vladajućoj stranci, praktično je nemoguće egzistencijalno opstati.

 

Koliko to pogubno može biti ponajbolje govori cijeli niz aktivnosti i usvojenih odluka hrvatskih predstavnika vlasti ove županija, a koje derogiraju ovlasti županije nauštrb Federacije. Zadnji u nizu slučajeva koji potvrđuju ovo bili su prijedlozi Zakona o nacionalnom parku Blidinje, kao i Zakona o šumama Federacije čiji su inicijatori iz reda stranaka s hrvatskim predznakom.

HRS je svojim djelovanjem pokazao kako je moguća alternativa ovakvoj vrsti politike. Na više primjera, a osobito na ova dva koja smo spomenuli, pokazali smo kako je moguće voditi nacionalno osviještenu politiku, politiku koja ne trguje interesima svoga naroda i politiku koja nikada ne gubi iz vida interese čovjeka kao pojedinca. Iako nismo dio vlasti, uspjeli smo osujetiti ove planove.

 

Godina 2022. je izborna godina. Kao što smo to još nakon lokalnih izbora govorili, do izmjena izbornog zakona neće doći, jer to niti jednoj od vladajućih struktura nije u interesu, a ova godina će proći u pozivima na tobožnje zajedništvo i jedinstvo, kao jedini odgovor na „opasnost“ od onog drugog, ne spominjući kako se s tim istim „drugim“ već 8 godina u koaliciji. Također, predvidjeli smo i stvaranje tzv. Oporbenog bloka, u okrilju HNS-a, odnosno okupljanje stranaka koje nisu HDZ BiH, ali koje su pod direktnim diktatom tog istog HDZ-a BiH, a čije pripreme su ovih dana u debelom tijeku.

 

Hrvati u BiH nemaju više luksuza trpjeti uvijek istu priču, od onih koji samo godinama traže alibije i opravdanja za svoje neuspjehe, dok u međuvremenu gomilaju svoja osobna bogatstva. Nemamo više luksuz biranja uvijek istih i onih koje oni instaliraju modelom ulizništva, podaništva i rodbinske povezanosti. Došlo je vrijeme za smjenu generacija. Došlo je vrijeme za novu hrvatsku politiku u BiH. Politiku struke, znanja, domoljublja i politiku koja neće trgovati, nego uistinu se boriti za hrvatski narod i čovjeka.

Zaključci su ovo konstituirajućeg sastanka inicijativnog odbora HRS-a Posušje. Izabrani predsjednik I.O. HRS-a Posušje Ivan Landeka, sa suradnicima će u sljedećem periodu pristupiti i formalnom osnivanju općinskog odbora putem procesa unutarstranačkih izbora.

 

I.O. HRS-a Posušje

 

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz