a

HRS NA VELIKOJ KONFERENCIJI KONZERVATIVNIH STRANAKA

HRS NA VELIKOJ KONFERENCIJI KONZERVATIVNIH STRANAKA

Velika Konvencija konzervativnih stranaka svijeta, koja se održala u Washingtonu, na koju je pozvan i HRS kao jedini predstavnik iz BiH, završila je govorom Donalda Trumpa. Koje je značenje ove Konvencije najbolje govori činjenica da je Trump prisustvovao na konvenciji, održavši skoro dvosatni govor, iako se na taj dan održavaju, vjerojatno, ključni predizbori za njegovu kandidaturu.

Naime, isti dan su se održavali predizbori u Južnoj Karolini, državi iz koje dolazi njegova protukandidatkinja Nikky Haley, bivša guvernerka te države. Pobjeda u toj državi, koja se kasnije i dogodila, skoro pa i službeno potvrđuje tko će biti kandidat Republikanske stranke na sljedećim izborima, a sudeći po anketama, i budući Predsjednik SAD-a.

Činjenica da je HRS sudjelovao na ovoj Konvenciji i to na poziv partnera iz Republikanske stranke SAD-a i ECR-a iz Parlamenta EU još je jedan dokaz kako itekako plodonosno radimo po pitanju međunarodne suradnje i borbe za hrvatsku stvar u BiH. Sjediti za istim stolom s onima koji kreiraju politike modernog svijeta i diskutirati o izazovima s kojima se bori ne samo hrvatski narod, nego svi narodi u BiH, opravdava povjerenje koje nam daju naši birači.

Dokazujemo djelima kako umijemo, znamo i možemo.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz