a

HRS SE ŠIRI PO SREDIŠNJOJ BOSNI – OSNOVAN O. O. HRS-a VITEZ

HRS SE ŠIRI PO SREDIŠNJOJ BOSNI – OSNOVAN O. O. HRS-a VITEZ

HRS nastavlja s planiranim širenjem infrastrukture po cijeloj BiH. Na redu je Vitez! Formiran je općinski odbor HRS-a Vitez na čelu sa Goranom Bilandžijom koji je izabran za predsjednika.
Sudeći po onome kako djeluje i kako se ponaša hrvatsko političko vodstvo, Hrvati Središnje Bosne bivaju tretirani kao predmet koalicijske trgovine između njih i bošnjačkog vodstva. Hrvati Viteza – Središnje Bosne, sredine koja je tijekom Domovinskog rata propatila i platila životima cijenu kakvu, vjerojatno, niti jedna druga nije, izgubili su povjerenje u svoje predstavnike u vlasti. Radije se odlučuju za odlazak, nego za borbu za opstanak.
Vrijeme je da se tome stane u kraj i HRS će tome stati u kraj! Osnivanje HRS-a Vitez nastavak je širenja HRS-a po Središnjoj Bosni. Okupljamo iskrene i domoljubno osviještene ljude koji vrlo dobro znaju u kakvom je položaju hrvatski narod u BiH, ali još bolje znaju u kakvom je položaju hrvatski čovjek u BiH u Središnjoj Bosni.
Ljude koji neće trgovati interesima i neravnopravnošću svoga naroda za osobnu korist. Ljude koji su realizirani u svome životu, kojima politika nije egzistencijalni cilj, nego sredstvo za promijeniti društvo na bolje, sredstvo osiguranja budućnosti svoje djece u svome kraju, a ne u inozemstvu.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz