a

KONFERENCIJA U ZAGREBU – HRVATSKO PITANJE U BIH JUČER I DANAS, KROZ HRVATSKU I EU PERSPEKTIVU

KONFERENCIJA U ZAGREBU – HRVATSKO PITANJE U BIH JUČER I DANAS, KROZ HRVATSKU I EU PERSPEKTIVU

HRS ne posustaje i neće posustati u jasnom artikuliranju hrvatskog pitanja u BiH. Nastojimo u centrima moći lobirati za rješenje nacionalnog problema Hrvata u BiH, ali i sami nudimo rješenja.

Jedna od aktivnosti u tim smjerovima je i naše sudjelovanje na konferenciji pod nazivom, Hrvatsko pitanje u BiH, jučer i danas, kroz hrvatsku i EU perspektivu, koja će se održati u Zagrebu u ponedjeljak 11. srpnja 2022.
Kao što se da iščitati iz naslova, nema ”sutra” jer smatramo da ćemo taj problem riješiti i da se termin ”sutra” neće moći vezati za hrvatsko pitanje u BiH. Sadašnje hrvatske političke elite u BiH stvorile su ga svojim egoizmom i nesposobnošću, a mi ćemo ga svojom odlučnošću i zalaganjem riješiti i omogućiti Hrvatima kao političkom narodu u BiH normalan život. Oslobodit ćemo Hrvate u BiH okova, unitarizma, separatizma i klijentelizma.
Sama konferencija osmišljena je kao dvostruka panel diskusija s dvjema temama. Prva tema, Geneza Hrvatskog pitanja u BiH i druga tema, Rješenje Hrvatskog pitanja u BiH.
Na prvom panelu sudjeluje predsjednik HRS-a Slaven Raguž, dok na drugom panelu sudjeluje politički tajnik HRS-a Slavko Zovko.
Pored delegata HRS-a, na panelima sudjeluju saborski zastupnici Mosta, Nino Raspudić i Zvonimir Troskot, zastupnik u Europskom parlamentu Ilčić Ladislav, član predsjedništva Hrvatskih Suverenista Frano Čirko, savjetnik ministra Gordan Grlić Radman, dr. sc. Domagoj Knežević kao i neovisni intelektualci i analitičari dr. sc. Tado Jurić i Jure Gudelj.
Pozivamo sve one koji su u tom vremenu u Zagrebu, a problem Hrvata u BiH im je važna tema, da dođu u Kulturni centar Napredak, u Bogovićevoj ulici. Za sve one koji to ne budu u mogućnosti, organizirat ćemo prijenos uživo oba panela.

Vidimo se!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz