a

KONSTITUIRAN IO OO HRS GRUDE – TOMISLAV BANDIĆ PREDSJEDNIK

KONSTITUIRAN IO OO HRS GRUDE – TOMISLAV BANDIĆ PREDSJEDNIK

Nije istina kako nema alternative politici korupcije, nepotizma, nestručnosti, kukavičluka i prodaje nacionalnih interesa. Istraživanja nevladinog sektora pokazuju kako je HRS postala druga stranka po snazi u ZHŽ-u i HNŽ-u. Tu snagu ćemo pokazati i na lokalnim izborima 2020. Ima još ponosa, ima još prkosa, ima nade. Općenita je to poruka je to sa utemeljenja inicijativnog odbora OO HRS-a Grude.

Nekada je komunistička partija diktirala život ljudi, danas to radi HDZ. Bez njihove članske iskaznice je praktično svaki uspjeh u životu uvelike otežan, praktično nemoguć, a da ne spominjemo kako se ponovno u narod uvukao strah od pogrešno izrečene riječi i „pogrešnog“ političkog mišljenja. U takvim društvenim okolnostima, potrebna je velika doza hrabrosti za uključiti se u HRS i uhvatiti se u koštac sa ovim društvenim anomalijama koje su skoro identične sa onima koje je ovaj narod trpio u komunizmu, ako ne i gore. No, HRS se isprofilirao kao vrlo jasan politički odgovor. To ćemo pokazati i na sljedećim lokalnim izborima u Grudama. Prvi korak je konstituiranje IO HRS-a Grude“ u svome izlaganju rekao je predsjednik HRS-a Slaven Raguž.

Za predsjednika IO HRS-a Grude izabran je Tomislav Bandić, dok je za zamjenika izabran Ivan Pandžić. Raduje nas što su oni u Grudama uspjeli okupiti mladu, obrazovanu i nekompromitiranu skupinu ljudi koji su se odlučili mijenjati društvo na bolje i kandidirati se na sljedećim lokalnim izborima.

Fiskalna rasterećenja gospodarstva, poticanje malog i srednjeg poduzetništva, racionalizacija administracije i borba protiv korupcije i kriminala bit će samo neke od glavnih smjernica djelovanja OO HRS-a Grude. Izgradit ćemo društvo u kojem će svi biti jednaki pred zakonom i u kojem će nečiji uspjeh u životu i egzistencija ovisiti o stručnosti i radu, a ne o stranačkoj pripadnosti. Jednostavno ne prihvaćamo društvo u kojem obitelj kako bi opstala svoju budućnost mora tražiti u inozemstvu.“ pored ostalog u svome izlaganju poručio je Tomo Bandić, predsjednik IO OO HRS Grude.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz