a

Ministre Boras – podnesite ostavku!

Ministre Boras – podnesite ostavku!

Ima li igdje na svijetu da jedan načelnik općine izjavi kako je svjedok bavljenja prostitucijom, krađom auta, trgovinom droge itd. u MUP-u, a da to nitko ne uzme za ozbiljno? Ima li igdje na svijetu da ministar, o čijem kriminalu je svjedočio načelnik iz njegove stranke, biva nepravomoćno osuđen u drugoj državi, a da nastavlja obnašati svoju ministarsku dužnost?

 

Funkcija ministra MUP-a je sa aspekta sigurnosti, uz komesara policije, najodgovornija funkcija u županiji. Kako će MUP ŽZH odgovoriti na složene sigurnosne izazove ako je prvi čovjek policije osuđen za kazneno djelo prijevare u Republici Hrvatskoj, s kojom je ostvario nezakonitu imovinsku korist?

 

Ministru Borasu je dokazano da je od veljače 2015. godine do kraja travnja 2016. godine primao invalidsku mirovinu iz Republike Hrvatske na koju nije imao pravo, jer je istodobno bio zaposlen kao ministar MUP-a ZHŽ. Nije mu dakle dovoljna ministarska plaća i sve beneficije koje dolaze s ministarskom funkcijom, pa je posegnuo za prijevarom kako bi uz sve to zadržao i mirovinu od 6500 kuna. Kakav je to primjer brojnim žiteljima ZHŽ-a koji jedva spajaju kraj s krajem i svoju egzistenciju su primorani tražiti u inozemstvu?

 

Nezasitni ministri, koji se bave svime, samo ne svojim poslom, nisu samo lokalni problem, u ovom slučaju ZHŽ-a, nego se radi o hrvatskom nacionalnom problemu. Koga i na koji način možemo uvjeriti u činjeničnu neravnopravnost hrvatskog naroda u BiH ako konstantno na najodgovornije funkcije biramo nesposobne, ali podobne? Borba za neravnopravnost hrvatskog naroda u BiH je borba s vjetrenjačama sa ovakvim vodstvom koje istu zloupotrebljava za osobni probitak.

 

S toga, pozivamo ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa da iz moralnih razloga podnese neopozivu ostavku na funkciju koju obnaša, zbog presude Općinskog suda u Splitu kojom je nepravomoćno osuđen zbog kaznenog djela Prijevare na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom kušnje od tri godine. Također, pozivamo i nadležne institucije da izvrše reviziju poslovanja Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH za vrijeme obnašanja dužnosti ministra Zdravka Borasa kako bi se utvrdilo jesu li učinjene neke nezakonitosti. Urgiramo i na županijsku Vladu i Skupštinu da poduzmu aktivnosti usmjerene k sankcioniranju ministra Borasa.

ŽO HRS ZHŽ

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz