a

NAKON 5 GODINA BORBE POBJEDA! UKINUTA KONCESIJA ZA MHE BUNA I. I II

NAKON 5 GODINA BORBE POBJEDA! UKINUTA KONCESIJA ZA MHE BUNA I. I II

Odlukom o ukidanju koncesije za MHE Buna I. i II. napokon je nakon pet godina završena politička borba za očuvanje Bunskih kanala.

Još prije 5 godina pokrenuo je ovu temu naš tadašnji zastupnik u Skupštini HNŽ-a Slaven Raguž. Tada mu je resorni ministar prijetećim tonom govorio kako će se za njegovog mandata završiti izgradnje MHE na Buni. Nismo se pokolebali nego smo ustrajno stali u zaštitu prirodnog bisera.

Borba za očuvanje Bunskih kanala nastavili su i HRS-ovi vijećnici u Gradskom vijeću Grada Mostara, Silvio Bubalo, Vesna Šunjić i Slaven Bevanda koji su svojim zalaganjem, raspravama i inicijativama natjerali Grad da im se odbije urbanistička suglasnost te tražili izbacivanje iz Prostornog plana Grada Mostara u čemu se i uspjelo 2022. godine.

O ovoj temi govorio je i naš sadašnji zastupnik u Federalnom parlamentu kao i zastupnik u Skupštini HNŽ-a Mirko Vasilj.

S radošću i ponosom možemo konstatirati da smo uspjeli i da smo pobijedili u ovoj borbi zajedno s udrugom građana Majski cvijet. Ovo je još samo jedan od dokaza u nizu da se može raditi i mijenjati i iz oporbe. Također ovo je i poruka da HRS stoji i uvijek će stajati na strani čovjeka i društva a ne na strani stranačkih tajkuna koji bi grad, županiju, entitet i državu podredili samo sebi i svojim interesima.

Kao što Raguž ‘davne’ 2019. reče ministru Donki Joviću, ”NEĆE IĆI” evo i nije!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz