a

OPĆINA GRUDE SLUŽBENO POKUŠAVA UVESTI VERBALNI DELIKT KAO KAZNENO DJELO

OPĆINA GRUDE SLUŽBENO POKUŠAVA UVESTI VERBALNI DELIKT KAO KAZNENO DJELO

Nakon što svi mediji danima govore o „realizaciji zaključka 7 HNS-a“, nakon raspisivanja protuustavnih izbora, čovjek bi pomislio kako je vodeća stranka upregnula sve terenske snage u obranu političkog digniteta hrvatskog naroda. No, tkogod je to pomislio vara se. Koji su u stvarnosti prioriteti vladajuće stranke pokazuje općina Grude. Vjerovali ili ne, zadnjih dana najveći prioritet rada ove općine je kažnjavanje vijećnika HRS-a Tomislava Bandića, pazite sad: zbog like-a komentara na svome profilu na društvenoj mreži!
Organizirana je sjednica Općinskog vijeća, upregnuti su svi općinski resursi, urađena objava u službenom listu općine, objava na naslovnici službene stranice općine, itd. kako bi se „urbi et orbi“ pokazalo kako je vijećnik HRS-a Tomislav Bandić, po mišljenju većine vijećnika Općinskog vijeća Grude, prekršio etički kodeks, ponavljamo, lajkajući komentar na svome profilu na društvenoj mreži. Dakle, općina se ne bavi demografskim mjerama, gospodarstvom, rupama na cestama, stanjem u školama i javnim ustanovama, prometnom i komunalnom infrastrukturom, bavi se praćenjem profila na društvenim mrežama. Toliko nam je to suludo, da je prosto za nepovjerovati.
Općinski jurišnici su išli toliko daleko da su na sjednici Vijeća pojašnjavali kako Tomislavu Bandiću prijeti do 3 godine zatvora zbog ovog čina. Očito neki nisu još uvijek svjesni kako živimo u demokratskom društvu te treba podsjetiti općinske jurišnike kako se Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija, u kojoj je postojao verbalni delikt kao Članak 133 tadašnjeg kaznenog zakona, raspala početkom 90-ih prošlog stoljeća.
Gospodo vijećnici vladajuće većine O. v. Grude, načelniče Općine i svi vi iz vladajuće partije koji ste uključeni u ovu hajku na vijećnika HRS-a, jeste li svjesni koliko sramotite općinu Grude? Zar vi mislite kako ćete nas s ovim suludim činom ušutkati? Samo nas potičete da idemo još jače!
HRS je mandate osvojio na izborima i, koliko god se trudili, nema tog čina kojeg možete napraviti kako biste nas ušutkali i spriječili u provedbi naših ideja. Činjenica da ste se upustili u ovu suludu i sramotnu farsu, zlorabeći maksimalno javne resurse najbolji je dokaz kako smo upravu i kako HRS ide pravim smjerom.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz