a

POČELE ISTRAŽNE RADNJE U PREDMETU „ŠEFIK DŽAFEROVIĆ“

POČELE ISTRAŽNE RADNJE U PREDMETU „ŠEFIK DŽAFEROVIĆ“

Tužiteljstvo BiH počelo provoditi istražne radnje u predmetu protiv osumnjičenog Šefika Džaferovića, a na osnovu prijave koju smo uputili Tužiteljstvu. Prijava je urađena zbog kršenja odredbi Kaznenog zakona koje se tiču izazivanja nacionalne mržnje putem umanjivanja i/ili opravdavanja ratnih zločina od strane Šefika Džaferovića.
To znači kako je Tužiteljstvo ocijenilo kako je kaznena prijava koju smo uputili osnovana na činjenicama i kako treba početi sa saslušanjem svjedoka.
Stigao je prvi poziv na saslušanje i ono je održano u prostorijama Tužiteljstva BiH! Budući da Šefik Džaferović, niti nakon naše prijave zbog govora u Jablanici, nije prestao sa negiranjem pravomoćnih presuda zbog zločina počinjenih od strane pripadnika ABiH, jedva čekamo iznijeti činjenice u prostorijama Tužiteljstva.
Iznimno nam je drago što su „institucije počele raditi svoj posao“. Još nam je draže što smo ih mi na to natjerali. Kako bi se još bolje vidjela razlika između onih koji djeluju i onih koji samo (isprazno) govore, djelujući redovito post festum i donoseći „setove zaključaka“ nakon što je šteta već napravljena.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz