a

RADITE S NJIM ŠTA ŽELITE…

RADITE S NJIM ŠTA ŽELITE…

Zamislite da neki hrvatski zastupnik u Parlamentu, zajedno s pomagačima, za 24 sata čeka presudu zbog ubojstva generala Armija Republike Bosne i Hercegovine. Koje bi to medijsko maltretiranje i granatiranje iz Sarajeva bilo….dokumentarni filmovi, reportaže, intervjui?! Koliko bi tweetova bilo iz raznih ambasada?!
Zamislite isto tako da, recimo, najjača bošnjačka stranka Stranka demokratske akcije sjedi na čelu državnog i federalnog pravosuđa! Mislite li da bi šutke promatrali sve ovo, zbog, kako kažu, „ne remećenja koalicijskih odnosa s federalnim partnerima iz hrvatskog naroda“?
Sutra se čita presuda u procesu ubojstva generala  HVO-a Vlade Šantića, o tome nema niti riječi na bilo kojem od „hrvatskih“ medija. Kako vidite, o svemu pišu isključivo mediji po kojima je Hambdija Abdić nevinašce, po kojima odgovornosti Atifa Dudakovića nema niti na mapi i po kojima se general Vlado Šantić sam ubio i nakon samoubojstva sam sakrio svoje tijelo (da mu dragi Bog podari pokoj vječni!).
Ne znam više koliko puta sam kontaktirao visokopozicionirane legitimno izabrane hrvatske dužnosnike (Hrvatski narodni sabor BiH , HDZ Bosne i Hercegovine ) da se očituju o ovom slučaju, pa i jučer i danas. Odgovor isti: ???? ??????????? ???? ???? ?????, a mi se ne bi htjeli miješat u rad institucija niti javno izlaziti zbog koalicijskih odnosa s federalnim partnerima.
Sudbina generala Šantića i njegove obitelji nosi simboliku hrvatskog naroda u BiH. Prvi stali u obranu, platili to životima hrabrih i beskompromisnih ljudi, čija je žrtva zaboravljena, a tijelo negdje bačeno, KAKO BI ONI KOJI SU SE TADA SAKRIVALI I/ILI ČEKALI TKO ĆE NADJAČATI MOGLI IZAĆI IZ MIŠJIH RUPA I VLADATI. BAŠ TI KOJI BI MORALI STATI U OBRANU ONIH ČIJU BAŠTINU KRMČE, KUKAVIČKI ŠUTE, JER SU IM VAŽNIJE POZICIJE I NOVAC, OD ISTINE I PRAVDE.
Obitelji ratnika, otjerani na margine i ostavljeni. Krivaca nema, dapače, nađu se „Hrvati“ koji će za novac svjedočiti kako ubojice izdiktiraju. Jednako kao što se nađu „Hrvati“ koji će za siću prodati politički legitimitet. Mi to sve šutke gledamo, jer „takva su vremena“.
IMA NAS KOJI NEĆEMO ŠUTJETI I KOJI ĆEMO, DOK NAS GLASNICE SLUŽE, GALAMITI ISTINU, TRAŽEĆI PRAVDU ZA GENERALA ŠANTIĆA. Možda je nikada nećemo izganjati, jer ovo je svijet laži i farse. No, ne mogu i nikada neće moći nas ušutkati. Ionako je naša plaća negdje drugo.
Slaven Raguž predsjednik HRS-a

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz