a

Prestanite sa kršenjem izborne šutnje – recite istinu o “iznenađenju” s granicama nakon izbora!

Prestanite sa kršenjem izborne šutnje – recite istinu o “iznenađenju” s granicama nakon izbora!

Izjave za medije netom nakon glasovanja sa uputama za koga glasovati, reklamni materijal na biračkom mjestu, doček glasača na ulazu u konzulate sa direktivama za koga glasovati… Sve su ovo nedopuštene aktivnosti te ovim putem pozivamo predstavnike HDZ-a da ne krše izbornu šutnju i prestanu s njima! Ako će već tako iskreno brinu o glasačima, neka javno kažu ljudima hoće li se ili neće u ponedjeljak, netom nakon izbora, granice zatvarati prema Hrvatskoj, jer takve informacije dolaze s graničnih prijelaza.

Stranački logo na biračkom mjestu


Kandidat s liste HDZ-a dočekuje birače na ulazu

Zar se toliki strah uvukao u stožerne redove da su se stožernici počeli koristiti nedopuštenim radnjama kako bi ušićarili koji glas više? Podsjećamo medije u BiH kako je nedopušteno davati izjave na biračkim mjestima, a osobito o biračkim preferencijama i porukama za koga glasovati. Podsjećamo aktiviste HDZ-a kako je nedopušteno na biračkim mjestima biti sa stranačkim promo materijalima i materijalima sa stranačkim logom. Podsjećamo kandidate s lista kako je nedopušteno stajati na ulazu konzulata i birališta, dočekivati ljude sa direktivama za glasovanje. Sve nepravilnosti smo prijavili DIP-u, naravno nema nikakvih reakcija, budući da nedopuštene aktivnosti i dalje traju, a i ne očekujemo nikakvu reakciju.

No, iznenađenje koje bi svi mi mogli očekivati nakon nedjelje, odnosno izbora, moglo bi biti ponovno zatvaranje granica sa BiH. Naime, dobili smo informaciju, od više ljudi koji su za vikend se odlučili otići na more, kako ih prigodom prelaska graničnih prijelaza dana policija informira o tome kako postoje naznake kako će u ponedjeljak u ponoć Hrvatska ponovno postrožiti uvjete ulaska u Hrvatsku, čak s mogućnošću zatvaranja granice.

Pozivamo posebno Dragana Čovića, eto ne mora se malo ljutiti, ali neka se makar malo obrvom namršti, kako samo on to zna, pozove one za koje je glasovao i upita ih o planovima djelovanja na graničnim prijelazima sljedeći tjedan. Ako su istiniti navodi o drastičnom pooštrenju mjera, javnost mora biti obaviještena.

Ovim putem pozivamo sve one s pravom glasa (ako se nema hrvatske osobne, može se glasati i s putovnicom uz registraciju, kao i domovnicom, uz predočenje bh osobnog dokumenta) da ne nasjedaju na bilo čije nedopuštene aktivnosti i nagovaranja, iziđu na izbore u što većem broju i glasuju po savjesti!

HRS

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz