a

ŠTO JE BILA 2022.? SRETNA NOVA 2023.

ŠTO JE BILA 2022.? SRETNA NOVA 2023.

Nikad veća inflacija, iznos potrošačke košare koji prelazi četiri prosječne plaće, demografski potop, ponovno gaženje hrvatskog dostojanstva i ljudskih prava nametanjem Željka Komšića, najkorumpiraniji izbori u povijesti BiH, poremećeni međunarodni odnosi slijedom ruske agresije na Ukrajinu,… sve su ovo samo neke od stvari koje ostavljamo iza sebe u 2022. godini. Je li se moglo utjecati na sve ovo? Ne da se moglo, moralo se! Ogroman dio odgovornosti ide na teret svih onih koji se libe baviti politikom, ostavljajući čist prostor korumpiranoj oligarhiji, jer ionako „svi su oni isti“! Nisu svi isti! Nismo svi isti!

 
Godina 2022. će ostati upisana kao godina kada smo postali parlamentarna stranka na razini Federacije. Plan kojeg smo sebi zacrtali još na lokalnim izborima prije dvije godine. Svojim organizacijama smo pokrili teren cijele BiH, od Orašja do Neuma, od Bihaća do Sarajeva, postavši nezaobilazan faktor u kreiranju politika u svim jedinicama lokalne samouprave.
 
Godina je protekla i u znaku jačanja reputacije HRS-a na međunarodnom planu, što se moglo vidjeti po našim aktivnostima u institucijama Europske unije i Sabora RH. Sjetimo se da smo doveli nikad brojniju delegaciju EU Parlamenta u Mostar, kako smo bili aktivnim dijelom Western Balkan Summita, kako smo preko naših kolega iz ECR-a uspjeli djelovati na sadržaju dokumenata EU koji se tiču BiH, itd.
 
Nakon izbora 2022. po tko zna koji put se potvrdilo kako hrvatskoj vladajućoj kasti, na čelu s HDZ-om BiH, neravnopravnost hrvatskog naroda i neravnopravan položaj hrvatskog čovjeka služi isključivo za trgovinu. Za osobni interes. Vodi se politika bez načela, strategije, ideala, cijenu čega plaća običan čovjek, koji samo želi živjeti od svoga rada i umijeća, u društvu uređenom po slovu i poštivanju zakona. Stati ćemo tome u kraj! Godina 2023. nije izborna godina i bit će ključna u jačanju identiteta HRS-a kao najjače hrvatske oporbene stranke u BiH i najjače stranke koja će artikulirano i beskompromisno se boriti za prava hrvatskog naroda u BiH i prava čovjeka.
 
U 2023. je planiran Sabor HRS-a gdje ćemo stranku dodatno osnažiti novim ljudima. Uz stranačke organizacije iz BiH, u istome će sudjelovati i HRS-ove podružnice iz iseljeništva. Naime, u tijeku su pripreme osnivanja naših podružnica ne samo u Europi, nego i u SAD-u, Južnoj Americi i Australiji. Učvrstit ćemo dodatno suradnju s našim partnerima iz Mosta u Republici Hrvatskoj (ne zaboravimo kako je 2024. izborna godina i u Republici Hrvatskoj), našim partnerima iz ECR grupacije Europskog parlamenta (2024. je izborna i za EU Parlament), kao i drugim strankama konzervativne provenijencije, posebice Republikanskom strankom iz SAD-a.
 
Što se tiče političkih prioriteta, glavni fokus u 2023. bit će forsiranje i lobiranje na izmjeni izbornog procesa. BiH je država korupcije i nevladavine prava, a početak svake korupcije je izborni proces. Na prošlim Općim izborima svim narodima u BiH je ukradena demokracija, to se ne smije ponoviti nikada više. Nečasne radnje iza 19.00 sati nisu zaobišle niti HRS, no mi smo se s time obračunali.
 
Osvajanje mandata mora biti volja ljudi koji izlaze na izbore, a ne volja pojedinaca iz redova HDZ-a BiH koji traže slabe karike u drugim strankama kako bi ostvarili svoje koruptivne interese. No, kao što smo se mi, ponavljamo, s time obračunali, vrijeme je da to postane opća norma. S toga će glavni fokus našeg političkog djelovanja u 2023. biti izmjena izbornog procesa na način uvođenja tehnoloških nadogradnji procesa u vidu skeniranja otiska prstiju i skeniranja izbornih listova.
 
To će biti temelj ne samo političke katarze kod Hrvata, nego katarze BiH kao države. BiH trenutno nije država hrvatskog naroda. Možda je bila, ali više nije. Država koja gazi ljudska, građanska i politička prava i koja to nameće kao ultimativnu doktrinu, ne može biti naša država. No, da to postane, moramo se za to izboriti. Jasnom vizijom, strategijom, političkom dosljednošću i spremnošću na žrtvu. Sretna i blagoslovljena 2023.!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz