a

SVE JE ISTO, SAMO JERKE NEMA

SVE JE ISTO, SAMO JERKE NEMA

Krajem 2014. Nermin Nikšić bio je jednoglasno proglašen najgorim premijerom federacije BiH – od početka njenog postojanja.

Ostao je upamćen po nekoliko stvari: najvećim demonstracijama građana od početka postojanja FBiH, potpunim kolapsom federalne vlade tijekom skoro čitavog mandata, izostanak minimalne komunikacije sa skoro pola ministara uključujući ministra financija Antu Krajinu, aktivno sudjelovanje u projektu Platforme (izbacivanje legitimnih predstavnika Hrvata) i astronomsko povećanje proračuna za ministra Jerku Ivankovića Lijanovića na preko 120 milijuna KM iako se vrlo dobro znalo što će Jerko učiniti s novcem.

Rezultati ove vlade platforme su takvi da su na izborima dokrajčili SDP i poslali je u duboku opoziciju a predsjednika Lagumdžiju u političku mirovinu.
Sve to vrijeme, Nermin Nikšić “obnašao” je funkciju premijera i direktno snosio odgovornost za upropaštene četiri godine u životima građana.
Naravno, u politici se takve stvari zaboravljaju. Nikšić nije ideolog koji bi se opet zamarao izbacivanjem Hrvata ili Srba iz vlasti. Njemu je isti Desnica Radivojević i Milorad Dodik.
Ali problem je u njegovim koalicijskim partnerima koji ni u jednom trenutku ne potežu pitanje Nikšićeve odgovornosti za katastrofalni mandat 2011.-2014.
Svi smo svjesni nepostojanja političke odgovornosti, ali podrška povratku Nermina Nikšića na mjesto zločina jednaka je podrška Željku Komšiću na mjesto nerada u Predsjedništvo.
Ako ne smeta sedam bošnjačkih stranaka da im na čelu federacije bude Nikšić onda bi to barem trebalo smetati onima koji se kunu da se Platforma ne smije ponoviti.

Tvrtko Milović

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz