a

TEMATSKA SJEDNICA PARLAMENTA FBIH NA TEMU NEDOSTATKA CITOSTATIKA: ODBOR ZA ZADRAVSTVO PODRŽAO INICIJATIVU ZASTUPNIKA HRS-A

TEMATSKA SJEDNICA PARLAMENTA FBIH NA TEMU NEDOSTATKA CITOSTATIKA: ODBOR ZA ZADRAVSTVO PODRŽAO INICIJATIVU ZASTUPNIKA HRS-A

Tko je u pravu? Dobavljači lijekova koji govore kako su procedure nabavke citostatika složene i neprilagođene potrebama (ali govore kako lijekova ima) ili Vlada/Zavod koji govore kako je problem zlouporabi procedura od samih dobavljača?
Činjenica je da oboljeli od onkoloških bolesti bivaju uskraćeni za lijekove koji im život znače. Novac? Novac nije problem, novaca ima! Vlada je dužna Fondu solidarnosti na desetine milijuna KM, koji odlaze za krpljenje administrativnih rupa, umjesto za namjenu pomoći onkološkim bolesnicima.
O svemu ovome bi se trebalo diskutirati na tematskoj sjednici Parlamenta FBiH. Inicijativu o organiziranju iste je uputio zastupnik HRS-a Slaven Raguž, a podržao ju je i Odbor za zdravstvo Parlamenta FBiH. 

Ostaje pitanje samo kada će se ista organizirati, što je odgovornost Kolegija Parlamenta.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz