a

Tomo Bandić: Zaustavit ćemo političko jednoumlje u Grudama

Tomo Bandić: Zaustavit ćemo političko jednoumlje u Grudama

U intervjuu za Grude.com, Bandić je otkrio razloge svog političkog angažmana, kao i planove Hrvatske republikanske stranke (HRS) koja planira ući u Općinsko vijeće na predstojećim lokalnim izborima.

 

Grude.com: Koji su razlozi Vašeg političkog angažmana?

Tomislav Bandić: Prvenstveno smo u političke procese željeli krenuti kao nezavisni kandidati, ali zbog složenosti izbornog sustava ipak smo se odlučili za stranačko djelovanje. Budući da HRS pratimo od samih početaka, te se u potpunosti slažemo sa svim za što se HRS zalaže, nije bilo teško donijeti odluku. Osnovni razlog angažmana u Općini Grude je političko jednoumlje koje je produkt neokomunističke vladavine u posljednjih 25 godina, netransparentno trošenje proračunskih sredstava, politika uhljebljavanja, a naročito politika iseljavanja mladih i nedostatak populacijske politike.

 

Grude.com: Koje projekte planirate gurati u fokus javnosti ukoliko budete izabrani u Općinsko vijeće Grude?

Tomislav Bandić: Projekte koje nažalost nitko ne spominje, a to je svakako izgradnja autobusnog kolodvora, rješavanje imovinsko pravnih sporova koje je trenutna vlast proizvela kako bi se finalizirali neki kapitalni projekti, poljoprivredna neiskorištenost imotsko – bekijskog polja kao i rješavanje kanalizacijskih problema. Međutim ponajviše projekt izgradnje demokratske kulture i mijenjanje percepcije stanovništva kako se ne može utjecati na političke aktere.

 

Grude.com: Je li lista HRS-a koja ce se kandidirati na lokalnim izborima vec spremna?

Tomislav Bandić: Lista HRS-a je spremna, ali prostora za poštene ljude, željne promjene, uvijek ima. Trenutnu listu čine većinom osobe koje se prvi put kandidiraju što nam je izrazito zadovoljstvo.

 

Grude.com: Planirate li mozda ići i na načelničku poziciju?

Tomislav Bandić: Smatramo da je izvor političkog jednoumlja OV Grude u kojem trenutno nema pluralnosti mišljenja i djelovanja, već upravo suprotno, sve važne odluke se donose jednoglasno. Na tragu toga bazirati ćemo se na OV, ali nije isključena kandidatura za načelnika nekog od naših članova.

 

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz