a

Utemeljen O.O. HRS-a Glamoč – Perica Grabovac predsjednik

Utemeljen O.O. HRS-a Glamoč – Perica Grabovac predsjednik

Netaknuta priroda, šume i vode Glamoča moraju postati pokretačka snaga razvoja i obnove infrastruktura, a mi ti koji odlučujemo o našoj budućnosti. Imamo dovoljno znanja, obrazovanja i mudrosti za pokazati kako nismo kolonija s kojom se treba upravljati, nego lokalna zajednica koja može i hoće raditi na opstanku naše djece na ovim prostorima.

 

Glavna je ovo poruka sa utemeljiteljske Skupštine općinskog odbora Hrvatske republikanske stranke u Glamoču. U općinski odbor su izabrani: Davor Mišković, Ivan Jozić, Ilija Dujić, Ivo Milošević, Valentin Grabovac, David Zrno, Kristina Pranjić i Perica Grabovac. Za predsjednika O.O. izabran je Perica Grabovac, a za tajnicu je izabrana Kristina Pranjić.

 

Osnivanjem O.O. HRS-a u Glamoču stvoreni su uvjeti za početak nove politike koja će biti u službi svakog čovjeka. Cilj nam je stvoriti sustav na razini lokalne samouprave takav da se mnogobrojni resursi Glamoča pravilno iskoriste i omoguće rad i prosperitet za svakog stanovnika ove nerazvijene općine bogate prirodnim resursima.“- u svom pozdravnom izlaganju je, pored ostalog poručio, Perica Grabovac, predsjednik O.O. HRS-a Glamoč.

 

Podršku novoosnovanom inicijalnom odboru HRS-a dale su kolege iz Livna predvođene ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i predsjednikom G.O. HRS-a Livno Ivicom Brešićem koji je ovom prilikom rekao da je HRS alternativa politici korupcije, nepotizma, nestručnosti i prodaje nacionalnih interesa i da se hrabro trebamo boriti za opstanak na ovim područjima.

 

S preko 50 tisuća hektara šumskog zemljišta, našim poljem, zemljopisnim položajem, imamo sve predispozicije za biti najbogatijim krajem ove zemlje, a ne najsiromašnijim i monetom za koalicijsko potkusurivanje vladajućih stranaka. Vrijeme je da nova generacija politike, naša generacija, konačno stane u kraj klijentelističko režimskoj politici koju smo naslijedili iz komunizma i koja, nauštrb tobožnje borbe za nacionalne interese, rasprodaje županije i općine gdje žive Hrvati. Osnivanje O.O. HRS-a u Glamoču samo je prvi korak“ poručio je u svome izlaganju Ivica Brešić predsjednik G.O. HRS-a Livno.

 

Izbornoj Skupštini u Glamoču prisustvovao je i predsjednik HRS-a Slaven Raguž. Zahvalio se svima prisutnima što su pokazali hrabrost i pristupili HRS-u. U vremenu stranačko-feudalno političkog režima kada se, osobito u manjim sredinama, prati svaka izgovorena riječ, s kim se netko sastaje i razgovara, pristupiti HRS-u i javno ustati protiv tog režima znači pokazati dobru dozu hrabrosti, ali i dokazati apatičnoj i umrtvljenoj javnosti kako postoji odgovor i alternativa onima koji opći interes zloupotrebljavaju za osobni probitak

 

HRS vodi politiku po mjeri čovjeka i po mjeri svoga naroda. Ne ulazimo u bilo kakve kompromise zbog političkog pozicioniranja i prakticiramo politiku kao sredstvo za promjenu društvenih vrijednosti, ne kao instrument ostvarivanja osobnih materijalnih interesa. To jeste teži put, ali ako čovjek uspije ostati dosljedan, to se na kraju prepozna i ljudi dobiju jasan odgovor kako se može oduprijeti korupciji, nepotizmu i kriminalu u politici. HRS je, po neovisnim predizbornim anketama, trenutno druga hrvatska politička snaga u HNŽ-u i ZHŽ-u, a formiranjem O.O. Glamoč, nastavljamo najavljeno širenje na području Hercegbosanske županije. Cilj nam je da HRS i u ovoj županiji postane druga hrvatska politička snaga i želimo to potvrditi na sljedećim lokalnim izborima“ poručio je na kraju Slaven Raguž, predsjednik HRS-a.

 

O.O. HRS-a Glamoč

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz