a

ZAŠTO NIJE PODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA ZA NEZAPAMĆEN KORUPCIJSKI SKANDAL U ŽZH?

ZAŠTO NIJE PODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA ZA NEZAPAMĆEN KORUPCIJSKI SKANDAL U ŽZH?

Ovo priopćenje pišemo zbog svih onih napaćenih, prevarenih, poniženih i obespravljenih građana kojima je u vrijeme pandemije u vremenu od 01.08.2020. godine do 10.03.2021. godine korupcijom u javnim ustanovama ukradeno preko 300.000 KM koje su im bile namijenjene za liječenje.

Ne bi, naime, bilo iznenađenje da se to nije dogodilo unutar zdravstvenog sustava Zapadnohercegovačke županije, jer takvih slučajeva u BiH ima „na lopate“.
Uvjereni kako korupcija pojedince neće pretvoriti u „slijepce“ pored zdravih očiju i dovoljno informacija i nepobitnih materijalnih dokaza koje smo dostavili prilikom davanja iskaza mjerodavnim tijelima kako bi sankcioniralo počinitelje. Međutim, čini nam se kako visokopozicionirani dužnosnici u županiji koriste sve instrumente u rukama kako bi se zataškala ova velika korupcijska afera.
Premda vjerujemo u nepristranost mjerodavnih tijela, obzirom kako je prošlo dovoljno vremena (šest mjeseci od prijave i gotovo dvije godine od počinjenja kaznenog djela), još uvijek nije pokrenut kazneni postupak, pitamo se zbog čega?
Od Tužiteljstva ŽZH smo dobili odgovor kako :“…Tužiteljstvo u suradnji sa ovlaštenim službenim osobama MUP-a ŽZH kontinuirano radi na predmetu provodeći istražne radnje u cilju donošenja tužiteljske odluke, da je u predmetu do sada prikupljena obimna potrebna materijalna dokumentacija, provedeno saslušanje određenog broja svjedoka, te je u tijeku saslušanje većeg broja relevantnih svjedoka, nakon čega će uslijediti potrebna vještačenja, te prikupljanje i drugih dokaza za koje postupajući tužitelj ocijeni da su potrebni za donošenje konačne tužiteljske odluke“.
HRS unatoč sporosti i tromosti sustava koji, očito je, pokušava anulirati ovaj skandal, neće odustati i poduzet će sve korake u skladu s svojim mogućnostima kako bi se zadovoljila pravda, bez obzira na posljedice za neodgovorne pojedince koji su nezakonito došli do velike materijalne koristi.
Za svaku pljačku vezanu za županijsku (našu) netko mora odgovarati.
Smatramo kako je jedan mladi liječnik (podaci predati Tužiteljstvu) sigurno imao suradnike koji su mu omogućili nesvakidašnju krađu prilikom dežura u Domu zdravlja u Posušju.
Za navedeno kazneno djelo nije odgovarao jer su sve zataškali visokopozicionirani članovi HDZ-a ŽZH koji su bili upoznati s nezapamćenom aferom na ovim prostorima.
Ukoliko se ovoj korupciji i kriminalu ne stane na kraj, u kojoj je bahatost bogatih u sprezi s političkim moćnima pokazala svoje pravo lice što se više ne može skriti, HRS će prijaviti pojedince, koji su, očito zlorabili svoj položaj, šutnjom i pokušajem prikrivanja, a o čemu postoje dokazi.
HRS se bori i nastavit će se boriti protiv korupcije i nepotizma koja izjeda Županiju Zapadnohercegovačku.

GO HRS Široki Brijeg

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz