a

UVODE LI TUŽITELJSTVO I SIPA VERBALNI DELIKT – TKO JE PJEVAO ”LIJEPA LI SI“

UVODE LI TUŽITELJSTVO I SIPA VERBALNI DELIKT – TKO JE PJEVAO ”LIJEPA LI SI“

Državna agencija za istrage i zaštitu, postupajući po naredbi Tužiteljstva, službeno u BiH uvodi verbalni delikt kao kazneno djelo. Naime, po žurnom postupku je pokrenuta istraga tko je pjevao „Lijepa li si“ na Bobovcu. I tako, dok naše prijave protiv Džaferovića, Izetbegovića, Bajrovića, Suljagića i dr. kupe prašinu po ladicama, dok se „da smo bogdo više djece pobili u Vitezu“ tolerira i gura pod tepih, dok istaknuti SDA dužnosnici nude usluge Hamasu, po žurnom postupku se istražuje tko je pjevao „Lijepa li si“. Što je sljedeće?
Kako stoji u službenoj obavijesti o Predmetu, istražuje se tko je od službenih lica pjevao pjesmu u kojoj se spominje Herceg-Bosna. Navodno, to je, po naredbi Tužiteljstva, kazneno djelo.

Čisto da podsjetimo i Tužiteljstvo, a i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (a ne bi loše bilo podsjetiti i naše ministre pravosuđa, ne zaboravimo kako su Hrvati na čelu pravosuđa i na razini države i entiteta), kako je Federacija BiH nastala potpisom Okvirnog sporazuma o konfederalnim vezama Republike Hrvatske i buduće bošnjačko-hrvatske federacije od strane Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića. Pozivajući se na taj Sporazum, predsjednik Herceg-Bosne Krešimir Zubak, premijer Vlade Republike BiH Haris Silajdžić, te tadašnji ministar vanjskih poslova RH Mate Granić, potpisali su Nacrt Ustava Federacije, donesen na Ustavotvornoj Skupštini 30. 03. 1994., gdje je dogovoreno da pravna stečevina HR Herceg-Bosne postaje sastavni dio pravnog sustava Federacije BiH.

Drugim riječima, Alija Izetbegović je potpisao da je Federacija BiH pravni sljednik Herceg-Bosne. Ako imate problem s Herceg-Bosnom, imate problem s Federacijom. Postoji cijeli niz zakona koji su trenutno na snazi u Federaciji, a koji su naslijeđeni iz HR Herceg-Bosne.
Gospodo iz Tužiteljstva i SIPA-e, BiH ruši rekorde korupcije, netransparentnosti utroška novaca poreznih obveznika, vi se bavite tko je što i kada pjevao, uvodeći u pravosudnu praksu verbalni delikt. Uz to vam i ovim putem postavljamo pitanje, što je s našim kaznenim prijavama protiv pojedinaca iz vrha bošnjačkog političkog establishmanta koje smo prije više od godinu dana i više predali?
Međutim, ono što nas je najviše sramota jeste da Hrvati drže čelne pozicije u pravosuđu, a uz to „imamo“ i svoga zamjenika ministra obrane, koji šutke promatraju sve ovo. Ne znaju kako je njihova šutnja u biti odobravanje. No, ima nas koji ne šutimo!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz