a

HRS DONIRAO RAČUNALNU OPREMU ŠKOLAMA U VITEZU – ULAGANJE U DJECU JE ULAGANJE U BUDUĆNOST

HRS DONIRAO RAČUNALNU OPREMU ŠKOLAMA U VITEZU – ULAGANJE U DJECU JE ULAGANJE U BUDUĆNOST

Hrvatska republikanska stranka (HRS) zajedno s obiteljima Meglaj, Glavaš i Baškarad iz Švicarske, darovala je računalnom opremom osnovne škole u Vitezu i to Osnovnu školu Vitez (bosanski nastavni program) i Osnovnu školu Vitez (hrvatski nastavni program).

Moramo graditi društvo znanja, u kojem su stručnosti i sposobnosti najvažniji razvojni resurs i pokretači gospodarskih i društvenih promjena. Prvi korak ka tome je ulaganje u obrazovanje. Surađujući s obiteljima koje su svoju egzistenciju našle u inozemstvu, HRS je doniranjem računalne opreme školama u Vitezu pokušao uraditi taj prvi korak. Kako bi takvih obitelji bilo što manje, a onih koji će ostati što više.
Pozivamo Vladu Županije Središnja Bosna da proračunska sredstva ne koristi na kupovinu izbora, nego da uloži u materijalno opremanje škola i poboljšanje materijalnog-financijskog statusa nastavnog kadra. Jer kao što rekosmo, ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost.

Obrazovanje mora biti prioritet jer samo tako možemo ići naprijed.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz