a

Ciljevi HRS-a 2020. – ulazak u sva prijavljena vijeća i načelničko mjesto u Neumu

Ciljevi HRS-a 2020. – ulazak u sva prijavljena vijeća i načelničko mjesto u Neumu

Na lokalnim izborima 2020.g. u sedam općina HRS nastupa samostalno, dok se u Čapljini nastupa u sklopu koalicije „Čapljina u srcu  ČNS-HRS“. Što se načelničkih mjesta tiče, za načelničko mjesto se kandidira u Neumu, dok će se u Čapljini podržati kandidatura neovisnog kandidata Mile Raguža.

 

Liste HRS-a su kreirane sukladno realnim mogućnostima stranke za uspjeh, odnosno, ide se s listama i kandidatima za one pozicije gdje postoji realna mogućnost osvajanja vijećničkih i načelničkih mjesta. S toga je kao cilj ovih lokalnih izbora postavljen ulazak u sva gradska i općinska vijeća u kojim se HRS kandidira i osvajanje načelničkog mjesta u Neumu.

 

HRS je, također, predao prijavu za izbore u Mostaru. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su svojim potpisom više nego podržali kandidaturu HRS-a. U manje od tri sata smo prikupili dovoljan broj potpisa i završili prijavu. U Mostaru HRS nastupa samostalno. Ulazak u bilo kakve predizborne pseudo nacionalne kombinatorike značilo bi suučesništvo u višedesetljetnoj vladavini korupcije, nepotizma, klijentelizma i kartelskog upravljanja javnim dobrima.

 

Našem društvu općenito je potrebna suštinska i korjenita reforma koja ide dalje od puke zamjene vladajuće oligarhije. Nije i ne može, primjerice, biti cilj svrgavanje s vlasti HDZ-a BiH i njihovih lokalnih partijskih šerifa, nego je cilj svrgavanje njihovog neokomunističkog modela upravljanja i društvenih vrijednosti. To je jedini oporbeni koncept koji ima mogućnosti u jednom trenutku preuzeti vlast. Zbog toga HRS nastupa samostalno na izborima.

 

Nositelji lista HRS-a na lokalnim izborima 2020.:

Livno – Ivica Brešić

Glamoč – Perica Grabovac

Tomislavgrad – Josip Tomić

Grude – Tomislav Bandić

Široki Brijeg – Dalibor Ravić

Rama – Adolf Franjušić

Čapljina (Čapljina u srcu – HRS/ČNS) – Mirko Vasilj

Neum – Boris Katić

 

 

 

Kandidati za načelnika:

 

Neum – Josip Bogdanović

Čapljina – podrška neovisnom kandidatu Mili Ragužu

HRS

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz