a

GDJE SU TO I KAKO HRVATI UGROŽEN

GDJE SU TO I KAKO HRVATI UGROŽEN

Članak 4. Zakona o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine propisuje da: „Struktura policijskih službenika u policijskim tijelima uopće odražava nacionalnu strukturu stanovništva BiH prema popisu stanovništva iz 1991. godine.“
Članak 2. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine propisuje: „Struktura državnih službenika u državnoj službi okvirno odražava nacionalnu strukturu stanovništva Bosne i Hercegovine prema posljednjem popisu stanovništva“.
Kad me god stranci upitaju ovo pitanje iz naslova, osim Doma naroda i Predsjedništva, prvi od primjera iz prakse im citiram ova dva članka zakona i kažem da provjere načine upošljavanja policajaca hrvatske nacionalnosti u BiH. U pojedinim policijskim postajama kopiraju federalnog ministra unutarnjih poslova koji izrijekom govori „može svatko, samo da nije Hrvat“, osobito ako je šefovska funkcija. Ovo znam, jer su mi govorili ljudi koji su bili predmetom ove diskriminacije. Za one koji slabije poznaju tko je federalni ministar unutarnjih poslova, to je Aljoša Čampara, onaj kojem je dopušteno betoniranje obale u Neumu.
Uz ove primjere, spomenem ja s čime se susreću npr. Hrvati u Tuzlanskoj županiji kada traže građevinske dozvole, u Bihaću i dovođenjem migranata u mjesne zajednice gdje žive Hrvati, u Sarajevu kada spomenem šikaniranje novinara na JRTVS-u koji se usude kazati da su Hrvati, ili, ne daj Bože, da navijaju za HŠK Zrinjski, itd.
Sljedeće pitanje koje mi se postavi bude „pa zašto ove vladajuće hrvatske političke strukture nikada ne spominju to u javnom prostoru?“
Odgovorim sa „ne znam“, iako mislim da je to iz razloga što oni aktivno doprinose toj istoj diskriminaciji. Važno je sjesti u fotelju i koristiti beneficije te fotelje, odgovornosti i obveze koje s njom dolaze nisu niti približno dio interesa ili prioriteta njihovog rada.
Dokaz u prilog tome je nacionalna struktura policijskih službenika u najvećoj i središnjoj mostarskoj policijskoj postaji koja se nalazi u dijelu grada s hrvatskom većinom. Ono što pojedini vole reć „stolnog grada Hrvata“. Tražio sam od resornog ministarstva tu informaciju i dobio sam je. Evo odgovora u prilogu.
Postoji li ijedno mjesto gdje Hrvati nisu većina, a koje ima približno ispoštovan zakonski omjer nacionalne strukture uposlenih policijskih djelatnika?
ODGOVOR NA TO PITANJE JE DIREKTNO PROPORCIONALAN ISKRENOSTI NAMJERA AKTUALNOG POLITIČKOG VODSTVA HRVATA U CILJU JEDNAKOPRAVNOSTI HRVATSKOG NARODA U ODNOSU NA DRUGA DVA.
Slaven Raguž predsjednik HRS-a

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz