a

ZBOG IZBORA UVODE OLAKŠICE SAMO “STRANAČKOJ” MAŠINERIJI

ZBOG IZBORA UVODE OLAKŠICE SAMO “STRANAČKOJ” MAŠINERIJI

Vlada premijera Zdenka Ćosića nastavlja zanemarivati sve osim zaposlenih u javnom sektoru što je poražavajuće.
To je razotkrilo priopćenje s posljednje sjednice Vlade Županije Zapadnohercegovačke koja ide prema još jednom olakšavanju krize svim uposlenima korisnicima Proračuna. Svi ostali, oni koji pune proračun, ostali su zanemareni.
“Vlada je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o naknadama iz osnova materijalnih prava uposlenih kod korisnika Proračuna u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Razlozi za donošenje ove Odluke temelje se na porastu cijene goriva, kako bi se predloženim izmjenama rasteretili uposleni kod korisnika Proračuna Županije Zapadnohercegovačke. Člankom 1. Odluke predviđena je izmjena u članku 2. stavak (1) Odluke da se dosadašnji iznos prava na naknadu troškova prijevoza na posao i s posla u visini „0.25“ KM po prijeđenom kilometru, za dane provedene na radu, povećava na iznos od „0,35“ KM po prijeđenom kilometru za dane provedene na radu.”
Uredu, ali pitamo se kada će napokon olakšice u ovom izazovnom inflacijskom vremenu osjetiti i oni koji su zapošljeni u realnom sektoru, umirovljenici, studenti i svi ostali?
HRS je još prošle godine u listopadu, uputio niz prijedloga rasterećivanja gospodarstva prema gradskim, županijskim, federalnim i državnim razinama kako bi se olakšalo svima, a ne samo uposlenima u javnom sektoru.
Zahtjevi za ukidanjem poreza na tvrtku, ukidanjem raznih drugih fiskalnih i parafiskalnih nameta, zahtjeva za ukidanjem suludo velikih akciza na gorivo, sve je odbijeno.
Nažalost na gradskim i županijskim razinama naši prijedlozi su odbačeni, a koalicija “posvađanih” stranaka HDZ-a BiH, SDA, SNSD-a i DF-a nije se uspjela dogovoriti oko ukidanja naknada za akcize i smanjenje pdv-a svima, a ne samo njima.
Javno postavljamo pitanje, zašto Vlada ŽZH, u kojoj sjede svi “naši”, u potpunosti zanemaruje zaposlene u realnom sektoru, ali i nezaposlene? Zašto ne pokazuje nimalo interesa prema gorućim pitanjima koje muče sve stanovnike naše Županije?
Ovakvo ponašanje samo potvrđuje obrazac očite despotske vladavine u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Vlastitom biračkom tijelu koje čini veliki dio javnog sektora, koje je podložno raznim zlouporabama i nezakonitim radnjama, nastavlja se olakšavati ova krizna situacija?!
Također, Vlada Županije Zapadnohercegovačke na stolu je imala niz zahtjeva za rasterećivanjem gospodarstva, čini se, navedeni zahtjevi, završili su u košu za smeće.
Pozivamo Vladu ŽZH da ne radi razlike čineći olakšice samo prema određenim dijelovima društva koje čine nesagledive posljedice ekonomiji u ŽZH.
Uvjereni smo kako će izvarani građani u listopadu imati priliku pokazati hrabrost i snagu kazati kako je došao kraj odnarođenoj vlasti.
HRS će nastaviti prokazivati “manipulacije” te će se uvijek zauzimati za uvođenje olakšica poput ukidanja niza fiskalnih i parafiskalnih nameta kako bismo olakšali život u ovoj krizi, a gospodarstvo napokon “prodisalo”.
Vlast ako je u službi naroda trebala bi krizu olakšati svima, a ne samo njima!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz