a

HRS i ČNS idu s Mostom neovisnih lista u 11. I.J. za Sabor RH

HRS i ČNS idu s Mostom neovisnih lista u 11. I.J. za Sabor RH

Most nezavisnih lista u zagrebačkoj je središnjici predstavio listu za 11. izbornu jedinicu, koju čine hrvatski državljani s prebivalištem izvan Republike Hrvatske. U 11. Izbornoj jedinici Most nastupa ispred liste HRS-a, ČNS-a i neovisnih kandidata.

Nikola Grmoja, Nino Raspudić i Slaven Raguž prezentirali su javnosti detalje suradnje ovih stranaka na sljedećim izborima za Sabor RH.

”Možemo reći da će ovim savezom hrvatski narod u BiH i dijaspori konačno imati autentične, karakterne, suvisle predstavnike koji će u Hrvatskom saboru zastupati interese hrvatskog naroda u BiH i dijaspori”, poručio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Raspudić je rekao kako je Hrvatska dužna miješati se u unutarnja pitanja onda kad su daytonska načela narušena.

”Ako nije bila grobar kad su u pitanju politička prava Hrvata u BiH, grobaru je dodavala lopatu”, rekao je Raspudić.

Raguž je rekao kako žele stvoriti temelje za budući suradnju.

”Po prvi put će netko artikulirati autentičnu politiku Hrvata u BiH te jasno predstaviti koliko je hrvatski narod u BiH obespravljen, ne samo od međunarodne zajednice, Sarajeva i Banja Luke nego i djelovanjem aktualnog političkog vodstva Hrvata u BiH koji na jednak način snose odgovornost zašto Hrvati postaju nacionalna manjina u svojoj domovini”, rekao je Raguž.

Cijelu tiskovnu konferenciju možete pogledati na poveznici ispod:

https://www.facebook.com/watch/?v=590166618371148

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz