a

HRS NA KONVENCIJI KONZERVATIVNIH STRANAKA U WASHINGTONU

HRS NA KONVENCIJI KONZERVATIVNIH STRANAKA U WASHINGTONU

Na poziv Republikanske stranke iz SAD-a, kao dio iznimno jake diplomatske delegacije Vlada zemalja EU u kojima su stranke konzervativne provenijencije u vlasti, Slaven Raguž ovih dana boravi u Washingtonu gdje će sudjelovati na velikoj konvenciji konzervativnih stranaka svijeta.

 

Dovoljno je spomenuti kako će na istoj sudjelovati Donald J. Trump, bivši predsjednik SAD-a i vjerojatni kandidat Republikanske stranke za Predsjednika SAD-a, Liza Tuss bivša premijerka Velike Britanije kao i vodeći ljudi Republikanske stranke Kongresa i Senata SAD-a.

 

Raguž ide u sklopu delegacije koju čine predstavnici Vlada Španjolske, Italije, Poljske i dr., te će ujedno biti i jedini predstavnik BiH na ovom skupu. Dogovoreni su sastanci s predstavnicima State Departmenta, a na marginama konvencije dogovoreni su sastanci s predstavnicima Vlada zemalja EU, gdje će prezentirati najaktualnije teme koje trenutno obilježavaju politički život u BiH, a ponajprije jačanje ruskog utjecaja, borbu protiv korupcije i tehničke izmjene izbornog zakona.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz