a

RAGUŽ U WASHINGTONU: KORUPCIJA JE POLITIČKA STVARNOST U BIH

RAGUŽ U WASHINGTONU: KORUPCIJA JE POLITIČKA STVARNOST U BIH

U Washingtonu se održava svjetska konvencija konzervativnih stranaka na kojoj sudjeluje i HRS, koju predstavlja Slaven Raguž. Prigoda je za susrete s najvišim diplomatskim dužnosnicima SAD-a i Europe te mogućnost utjecaja na osobe koje kreiraju politike modernoga svijeta.

Tom prigodom predsjednik HRS-a Slaven Raguž, već je prvog dana boravka u Washingtonu, obavio niz sastanaka na kojima je imao prigodu diskutirati o problemima u BiH. Prvo je sudjelovao na sastanku vodećeg think tanka Republikanske stranke “Americans for tax reform” gdje se susreo s Grover Glennom Norquistom predsjednikom ove organizacije. Tu se govorilo o poreznim politikama SAD-a i mogućnostima implementacije modela fiskalne politike u kojima bi država imala manji utjecaj, a gospodarstvo bilo oslobođeno poreza na dobit.
Kasnije je uslijedio sastanak u prostorijama Atlantic Councila, gdje se na sastanku delegacija Vlada zemalja EU i vodećih ljudi ove organizacije diskutiralo o budućnosti EU i procesu proširenja na Zapadni Balkan. Raguž je tu sudjelovao na panelu te razmijenio stavove s Jornom Fleckom, direktorom Atlantskog vijeća za poslove s EU kao i Danielom Friedom, bivšim veleposlanikom SAD-a u Poljskoj i kasnijeg savjetnika predsjednika Obame za vanjsku politiku.

Raguž je prezentirao političku stvarnost BiH, osobito s aspekta korupcije i reforme izbornog procesa apelirajući ne samo prema prisutnim predstavnicima SAD-a, nego i EU na jači i konkretniji angažman po ovim pitanjima.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz