a

POTPREDSJEDNICA HRS-a, MARIJANA PRIMORAC U BRUXELLESU

POTPREDSJEDNICA HRS-a, MARIJANA PRIMORAC U BRUXELLESU

Potpredsjednica HRS-a Marijana Primorac na višetjednom je boravku i radu u Europskom parlamentu u uredu hrvatskog zastupnika Ladislava Ilčića.

Marijana je iskoristila priliku u Bruxellesu da još jednom podsjeti kako hrvatske tako i strane zastupnike i diplomate s kojima će se sastati da je ključna stvar za napredak društva u BiH osiguravanje zaštite izbornog integriteta kao baze za bolje i transparentnije društveno uređenje. Ujedno to je jedan od 14 prioriteta koje BiH treba ispuniti kako bi otvorili pristupne pregovore.
Zaštita integriteta izbornog procesa osigurat će veći stupanj pluralizma kao i političkog nadmetanja, jer će rad, program i zalaganje biti ključni za izborni rezultat, dok su sada ključni glasovi nakon što se birališta zatvore.
Osim na ovu temu Marijana će se sastati u Bruxellesu i na brojne druge tema kao što su prekogranična suradnje, IPA fondovi i sl. Vjerujemo da će Marijanin rad u Europskom parlamentu polučiti društvenu korist.
Ujedno ovo je samo jedan od niza pritisaka koje naši zastupnici rade na međunarodnu zajednicu za hrvatsku stvar u BiH. Cijeli ovaj tjedan predsjednik HRS-a Slaven Raguž boravi u Washington D. C. gdje će sudjelovati na CPAC-u (Konferencija Konzervativne političke akcije) koja će izabrati republikanskog kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.
Na navedenoj Konferenciji govorit će bivši predsjednik SAD-a Donald Trump, bivša britanska premijerka Liz Truss, kao i brojni drugi visoki europski i američki dužnosnici. Raguž će na navedenoj konferenciji biti jedini političar iz BiH i imat će niz sastanaka s brojnim dužnosnicima State Departmenta, Europske unije kao i brojnim ministrima i parlamentarcima.

Marijani i Slavenu želimo čim produktivniji, uspješniji i korisniji rad.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz