a

HRVATI U BIH BILI SU TEMA ČETVRTE POLITIČKE AKADEMIJE ECR-a

HRVATI U BIH BILI SU TEMA ČETVRTE POLITIČKE AKADEMIJE ECR-a

Ovog vikenda se u Omišu održala četvrta akademije Političke akademije Dobar smjer u organizaciji ECR Group – Conservatives & Reformists in the European… . Pored obiteljskih politika, koje su nažalost u ovom modernom vremenu dobrano zanemarene, govorilo se i o vanjskoj politici.
 
U sklopu tog panela tema je bila i Bosna i Hercegovina, tj. položaj i važnost opstanka Hrvata u BiH. Predavači na tu temu bili su naši tajnici, Tomislav Bandić i Slavko Zovko koji su održali predavanja naslova Bosna i Hercegovina – Terra incognita (nepoznata zemlja).
 
Tomo i Slavko su se u svom predavanju osvrnuli i nastanak BiH, ratna događanja i ulogu HVO-a kao i na brojne neprocesuirane zločine nad hrvatskim civilima i vojnicima. Govorilo se i o najvažnijim društveno-političkim pitanjima, od velike stope korupcije, preko infrastrukturnog zaostajanja do kompleksnog i neodrživog administrativnog uređenja BiH.
 
Ujedno je to bila prilika da polaznike Akademije upoznamo i s našim prijedlogom administrativnog preuređenja kao i skorašnje peticije za procesuiranje ratnih zločina nad Hrvatima u BiH.
 
Ovim putem zahvaljujemo se još jednom Ilčić Ladislav na pozivu kao i organizatoru ECR grupaciji. Ovo je još jedan korak k skorašnjem ulasku HRS-a u ECR.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz