a

Kad se partijske ruke slože – represija nad članovima HRS-a u HBŽ

Kad se partijske ruke slože – represija nad članovima HRS-a u HBŽ

Već mjesecima javnost HBŽ-a uveseljava sapunica o sastavljanja nove Vlade. Navodno, trzavice su između novoosnovanog „Pomaka“ mandatara Ivana Vukadina i njegovog matičnog HDZ-a BiH. Zašto navodno? Iz razloga što te dvije stranke vrlo vješto i revnosno surađuju kada se radi o provedbi represije prema HRS-u i našim članovima u ovoj županiji. Represije kakve se ne bi postidjeli niti u Sjevernoj Koreji. Policijske pretrage i posjete, degradiranja i otkazi na radnim mjestima, svakodnevne prijetnje, itd.

O svemu ovome obavještavamo redovito nadležne pravosudne institucije, ured ombudsmana, Središnje izborno povjerenstvo itd., no nakon slučaja u kojem su se ove sestrinske stranke odlučile uplitati u živote djece i obitelji, odlučili smo javno reagirati i kronološki poredati najeklatantnije slučajeve partijske diktature.

 

Prvi na tapetu policijske represije su se našli članovi HRS-a Glamoč. Kada vas policija jednom zaustavi i 45 minuta pregleda sve što imate u vozilu, može se reći da radi detaljno svoj posao. No, kada to radi ista policijska patrola, više puta dnevno, onda to već postaje čudno. To je na svojoj koži osjetio Perica Grabovac kojeg je policija znala zaustavljati i po tri puta dnevno, na istoj lokaciji, pregledavajući ga i do sat vremena, bez obzira bio sam u vozilu, bio sa obitelji. Prigodom jednog takvog pregleda, na njegovo pitanje „zašto to rade“, odgovoreno je prekršajnim nalogom „zbog nošenja naočala“. Na ovakvom tretmanu, po samom priznanju jednog od policajaca, trebamo zahvaliti ministru Darinku Mihaljeviću.

 

Da nije ništa slučajno, potvrdili su HRS-ovci koji rade u ŠGD „Hercegbosanske šume“. Njih se maksimalno degradiralo na radnim mjestima, po naputku ravnatelja Marija Mašića. Naravno, protuzakonito i protiv pravilnika, zbog čega su o svemu upoznate i pravosudne institucije, ali dok se dočekaju institucije koje „rade svoj posao“, djelatnici su ostali degradirani, pa tako moraju, primjerice, hodati i po nekoliko desetima kilometara duboko u šumu po „zadatku“ čuvanja šume.

 

U Tomislavgradu su u svojoj represiji malo lukaviji. Primjerice, ministar obrazovanja, kulture i sporta Petar Galić ne degradira i ne piše naloge, nego se limitira na prijetnje otkazima i eliminacijom iz povjerenstava osobama koje su u srodstvu sa kandidatima s liste HRS-a na lokalnim izborima. „Isključite se iz HRS-a i uđite u pravu stranku, inače…“.

 

Drugog kandidata s liste u Tomislavgradu policija zaustavila na traktoru/radnom stroju te mu uradila dva prekršajna naloga. Jedan što je vozio radni stroj (prva takva kazna u povijesti županije), druga zato „što je bio drzak“, pa su mu našli da mu ulje kapa iz motora. Kazna 800 KM i dva mjeseca oduzeta vozačka dozvola. Zahvalnicu za „forenzičku analizu“ radnih strojeva trebamo dati Miji Mašiću, šefu policijske postaje Tomislavgrad. Inače, on je brat ravnatelja ŠGD koji degradira ljude na osnovu stranačke pripadnosti.

Sa svim ovim slučajevima se borimo diskretno i poštujući institucije, no kap koja je prelila čašu i zbog čega javno reagiramo je ono što je zadesilo našeg nositelja liste u Tomislavgradu Josipa Tomića.

Naime, zbog vrlo ozbiljnih obiteljskih razloga morao je putovati van BiH, pa je radio test na korona virus. Iako nema nikakvih simptoma, iako nitko u obitelji nije bolestan ili pokazao bilo kakve simptome, test je rezultirao pozitivnim. Odradivši 15 dana izolacije, bez ikakvih simptoma ili razvoja bolesti, bez da je itko od bliže ili dalje obitelji bolestan, nahlađen, kašlje ili sl., ide ponovo na testiranje. Pogodite: pozitivan na korona virus! Novih 15 dana izolacije! Prvi takav slučaj u HBŽ-u otkada se službeno pojavio korona virus i, gle slučaja, baš kada kreće kampanja za izbore. Dakle, 4 puna tjedna se njemu onemogućava izlazak iz BiH, ponavljamo, zbog vrlo ozbiljnog razloga obiteljske naravi, ali ga se i onemogućava raditi predizbornu kampanju. Netom nakon drugog pozitivnog rezultata testa, Tomić ode privatno se testirati i, naravno, test rezultira negativan.

Zanimljiva je činjenica kako su akteri koji prijete, rade represiju i provode silu nad HRS-ovcima članovi i Vukadinovog i matičnog HDZ-a. Očigledno su sposobni naći zajednički jezik zbog činjenice da je HRS pokrenuo aktivnosti s kojima smo dokazali malverzacije dopisnim glasovima, s kojima ćemo maksimalno onemogućiti krađe na biračkim kutijama i što se HRS pokazao najtvrđim oporbenim orahom, ne samo u ovoj županiji nego i šire.

 

HBŽ je županija koja ima ogromnu gospodarsku perspektivu i koja ima sve predispozicije biti hrvatski entitet u malome. Međutim, ona je gospodarski prodana SNSD-u, a taoc promašene, koruptivne i uhljebaške aktualne hrvatske politike koja pokazuje koliko je iskrena ta borba za očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa u BiH.

 

Ovim putem se od srca zahvaljujemo gospodi iz svih HDZ-ova na tretmanu kojeg nam serviraju svakodnevno u ovoj županiji. Dokaz je ovo kako smo na pravom putu. Samo nastavite! Što nas više napadate, mi ćemo biti još jači. Imate vremena do izbora, a nakon izbora, vidimo se u općinskim vijećima!

 

OO HRS Tomislavgrad

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz