a

Kako se HRS „bori protiv hrvatskih nacionalnih interesa“

Kako se HRS „bori protiv hrvatskih nacionalnih interesa“

Kako funkcionira u praksi stožerna borba za obranu hrvatskih interesa i dosljedno rješavanje hrvatskog pitanja, ponajbolje se može iščitati po ponašanju stožerne stranke i njenih satelita u radu po općinama. Već smo pisali i govorili o koalicijama sa SDA, SDP-om, DF-om i drugim strankama u Čapljini, Grudama, Livnu, zadnja u nizu je općina Glamoč.

Na konstituirajućoj sjednici općinskog vijeća, većinom glasova (SDP, SNSD, HDZ1990, SNS, HKDU, HDZBiH, neovisni) za predsjednika vijeća izabran je Marko Damjanović iz HDZ-a BiH. HRS je bio protiv iz razloga što je Damjanović na čelu O.V. proteklih 8 godina. U tom periodu u Glamoču je potrošeno preko 20 mln KM, nenamjenski i netransparentno. Da se taj novac trošio transparentno i za opće dobro, sigurno Glamoč danas ne bi bio mjesto iz kojeg masovno odlaze ne pojedinci, nego cijele obitelji.

Očigledno je kako nova/stara vlast želi nastaviti s praksom trgovine i trošenja novca poreznih obveznika u osobne/stranačke svrhe, kao što je to do sada bio slučaj. Međutim, ovaj put u O.V. Glamoča sjedi i vijećnik HRS-a, tako da, ako ništa drugo, javnost će biti pravodobno i pravovaljano obavještena o svim takvim aktivnostima, a i, kao stranka u postupku, pokretat ćemo i prijave za svaku protuzakonitu aktivnost.

Prva u nizu nam je servirana već na sljedećoj, izvanrednoj sjednici O.V. gdje je Damjanović vraćao uslugu za imenovanje dajući na glasovanje odluku o zimskom održavanju gradskih ulica i lokalnih nekategoriziranih puteva. Naime, u toj odluci je dato ovlaštenje načelniku Nebojši Radivojši da može angažirati ljude i mehanizaciju na poslovima čišćenja snijega po cijeni od 80,00 KM bez PDV-a po satu. Sve bez javnog poziva, natječaja i bilo kakvog procesa javne nabavke.

Sudeći po dosadašnjim iskustvima, ali i izraženim planovima, posao će biti dodijeljen rodbini koja nadogradi traktore i „navodno“ čisti snijeg, što im se naplati 80 KM po satu novcem žitelja Glamoča, sve uz stručni nadzor osobe od povjerenja načelnika. Zanimljivo je kako su za ovu odluku glasovali svi, SDA, DF, SDP, SNSD, HDZ BiH, HDZ1990, protiv je bio samo HRS.

Nakon što smo javno i argumentirano obrazložili zašto smo protiv, citirajući Zakon o javnim nabavkama koji govori kako se dodjeljuju javni poslovi, zakon o proračunima koji govori o transparentnom utrošku sredstava poreznih obveznika i nakon što je u javnost isplivala ova informacija, HRS je u Glamoču i HBŽ-u okarakteriziran kao stranka koja se „otvoreno bori protiv interesa hrvatskog naroda“. Dakle, borba za transparentnost i poštivanje zakona je izdaja hrvatskih interesa, a trgovina sa SDA, DF-om, SDP-om, strankama koje su kolovođe dekonstituiranja hrvatskog naroda u BiH to nije.

 

Poštovani trgovačko-nacionalni dušobrižnici, ovim putem poručujemo kako ćete u HRS-u uvijek imati najljućeg protivnika zloupotrebi hrvatskih nacionalnih interesa za svoju stranačku trgovinu. Vrijeme socijalizma i jednoumlja smo davno ostavili iza sebe i u našem djelovanju nas neće pokolebati nikakve prijetnje i/ili pokušaji kupovine. Ne samo da ćemo javno objavljivati sve vaše radnje, nego ćemo i pokrenuti procese pri pravosudnim institucijama zbog kršenja zakona. Možda vi iz HDZ-a, SDA i SNSD-a u HBŽ-u smatrate javno dobro privatnim, pa svako protivljenje nazivate izdajom, stat ćemo vam u kraj.

 

Ne samo u Glamoču, nego u cijeloj HBŽ, HRS se nije još ni zagrijao što vas čeka!

 

O.O. Glamoč HRS

 

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz