a

NIJE BILO I NEĆE BITI UZALUD

NIJE BILO I NEĆE BITI UZALUD

Uzalud 146 uskopaljska imena uklesana u mramor. Uzalud 146 položena cvijeta na spomen obilježje. Uzalud sve, ako ćemo prokockati baštinu naših branitelja. Uzalud je ako ne probudimo onaj ponos, prkos i snagu koja nas je krasila u ono vrijeme prije 30 godina, kada se hrvatski narod prije svih organizirao protiv agresora. U vremenima kada je i obična nada bila luksuz, mi smo uspjeli smoći snage i hrabrosti. S pravom se postavlja pitanje gdje je nestala ta snaga i hrabrost?!
Delegacija HRS-a predvođena predsjednikom I. O. HRS-a Uskoplje Marijom Šipićem, tajnikom Ivicom Boškićem i predsjednikom HRS-a Slavenom Ragužem, molitvom i simboličnim polaganjem vijenaca obilježili su 30. obljetnicu osnutka HVO-a, kao dio protokola organizacije obilježavanja ove obljetnice.
Uvijek ćemo se odazvati pozivu braniteljskih udruga i ispoštovati ono što oni od nas traže kada su u pitanju njihove obljetnice. Pogotovo u Središnjoj Bosni koja je najviše propatila u Domovinskom ratu.
Neka dragi Bog podari pokoj vječni svim našim braniteljima koji su život dali za nas.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz