a

OSNOVAN O.O. HRS-a SREBRENIK – GORAN MARKOVIĆ PREDSJEDNIK ODBORA

OSNOVAN O.O. HRS-a SREBRENIK – GORAN MARKOVIĆ PREDSJEDNIK ODBORA

Sukladno planu širenja HRS-a i organizacije stranke na teritoriju cijele BiH, otvorena je prva podružnica ove stranke u Tuzlanskoj županiji. Osnovan je O.O. HRS-a Srebrenik, na čelu sa Goranom Markovićem koji je izabran za predsjednika istog. Ujedno, Marković je imenovan ispred HRS-a kao povjerenik HRS-a za cijelu Tuzlansku županiju.

Molitvom za poginule branitelje na spomen obilježju poginulim braniteljima 108. pješačke HVO Brigade Špionička bojna počeo je s djelovanjem i svojim radom O.O HRS-a Srebrenik. Baštinimo ostavštinu onih koji su bez ikakvih kalkulacija dali svoje živote kako bi se pobijedilo jednoumlje, dočekala demokracija i slobodno društvo. Ovo što danas živimo u BiH nije ono za što se ginulo u Domovinskom ratu. S toga je naša obveza i odgovornost ne samo prisjetiti se naših poginulih branitelja, nego probuditi u narodu onaj duh ponosa i hrabrosti kako bi se ne samo uspjeli izboriti za svoja prava kao naroda u BiH, nego i kako bi se othrvali politici korupcije, ucjena i licemjerstva političkog vodstva Hrvata u BiH.

Područja gdje su Hrvati u manjini plaćaju najveću cijenu promašene politike aktualnog vodstva hrvatskog naroda u BiH. U trenutku apsolutne neravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH, vodi se bjesomučna borba za fotelje. Narod je izgubio povjerenje i doživljava nepravdu na svakom koraku, ponajviše od strane onih koji ga tobože predstavljaju. Potrebna nam je katarza, a tu katarzu mogu donijeti samo oni koji se iskreno i bez skrivenih namjera bori za interese svoga naroda. To je u ovom trenutku HRS koji je djelima i radom pokazao kako itekako postoji alternativa političkom jednoumnom monopolu koji vlada u hrvatskom narodu. Cilj nam je kapitalizirati to na sljedećim Općim izborima, što ćemo i napraviti“ poručio je Goran Marković, predsjednik O.O. HRS-a Srebrenik.

Konstituirajućoj sjednici odbora nazočio je i predsjednik HRS-a Slaven Raguž.

Goran jedan od onih koji su se među prvima učlanili u HRS. Danas, kada se HRS isprofilirao kao jaka politička snaga Hrvata u BiH potrebna je dobra doza hrabrosti i angažirati se u HRS. Zašto? Zato što smo se nekako vratili u ona prijeratna vremena kada je partija diktirala sve. Tko nije u partiji ili njoj sklon, biva društveno marginaliziran i diskriminiran. Sad zamislite kolika doza hrabrosti je bila potrebna učlaniti se i javno reći da si član HRS-a u trenutku nastajanja HRS-a! Kada nas je u stranci bilo samo nekih dvadesetak ljudi. Sve to u sredini gdje su Hrvati manjina, sredini koja je, kao i svaka druga gdje su Hrvati u istoj ili sličnoj poziciji, samo moneta za potkusurivanje u cilju borbe za fotelje. Iznimno sam ponosan što su se napokon stekli statutarni uvjeti za formiranje općinskog odbora ne samo u Srebreniku, nego i u cijeloj Tuzlanskoj županiji. Ponosan sam što nam dolaze i prilaze ljudi voljni mijenjati društveno okruženje. U HRS-u vrlo dobro znamo u kojoj i kakvoj poziciji se nalazi hrvatski narod u BiH, ali još bolje znamo kako živi hrvatski čovjek. Ne samo u Hercegovini gdje smo većina, nego osobito u Bosni gdje je hrvatski čovjek, koji nije član vladajuće partije, ostavljen na milost i nemilost samom sebi. Vrijeme je da se tome stane u kraj i to vrijeme dolazi!“ u svome izlaganju poručio je Slaven Raguž predsjednik HRS-a.

O.O. HRS-a Srebrenik

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz