a

Otvoreno pismo g. Željku Glasnoviću

Otvoreno pismo g. Željku Glasnoviću

Željko Glasnović je general HV-a i HVO-a koji je uvijek imao moje i naše poštovanje, zbog svog časnog iskustva u Domovinskom ratu. To je bio jedini razlog zašto u ovoj kampanji nismo niti jednom riječju išli protiv njega i njegove liste, bazirajući svoju kampanju isključivo na našem programu i idejama.

Na svome osobnom Facebook profilu Glasnović je iznio degutantne neistine i insinuacije kako je lista koju predvodim „orjunaška“, „lista Čovićevih udbaša“, kako smo projekt „radionice jugoslavena Čovića i anemičnog Tite“. Glavni argument za to je mjesto na listi koje nosi Tvrtko Milović, o kojem je Glasnović iznio ogavne neistine. Osjećam potrebu s toga reagirati.

Glasnoviću, prvo mjesto na listi Mosta za 11. I.J. nosi čovjek čiji je otac rođen na Križnom putu, koji je jedva preživio dva partizanska koncentracijska logora, tri puta, kao dijete od dvije godine, bio pred partizanskim streljačkim vodom i samo Božjom providnošću ostao živ. Na listi Mosta se nalaze ratni invalidi Domovinskog rata u čijem tijelu i dan danas plivaju geleri. Nalaze se djeca dragovoljaca Domovinskog rata, nalaze se osobe koje su zbog nepodobnosti hdz-oskom režimu ostali bez posla i egzistenciju grade po Irskoj i Njemačkoj.

Što se tiče Tvrtka Milovića, Tvrtko je javnim istupima govorio o hrvatskim nevinim žrtvama masovnih zločina u Središnjoj Bosni, interesima Hrvata Bosne više i češće od svih HDZ-ovih zastupnika zajedno (i onih u Hrvatskoj i onih u BiH), a definitivno češće i više od samog Željka Glasnovića, koji se Središnje Bosne sjeti pred izbore.

Na izborima za hrvatski Sabor 2015.g. Vi ste bili na HDZ-ovoj listi za 11. Izbornu jedinicu, za koju je tada agitirao Dragan Čović i HDZ, čiji govorite da smo projekt. Jedina osoba i stranka koja je tada javno i otvoreno lobirala za Vas osobno sam ja i HRS, bez obzira što ste Vi tada bili dio „orjunaškog projekta “. Na sljedećem krugu izbora ste se okružili ljudima koji su bili dio Platforme i Alijanse, te sam javno izrazio svoje žaljenje što sam Vas podržao. Okruživši se takvim ljudima pokazali ste kako nemate niti elementarnog poznavanja političke situacije Hrvata u BiH čije glasove tražite.

No, nikada to potencirao i javno nisam kazao u ovoj kampanji, niti ja niti bilo tko sa Mostove liste iz poštovanja prema Vašem iskustvu u Domovinskom ratu, a mogao sam, mogli smo. Mogli smo iskoristiti Vaš protraćeni mandat u Saboru, izjave o jugozomboidima, „kako samo pederi piju bijelo vino“ i sl. protiv Vas, ali nismo. Šutjeli ste o Aluminijskom, o Buškom jezeru, o izbornom zakonu, nametanjima u Domu naroda. Govorite da smo mi projekt „anemičnog Tite“, a Vi ste ga podržali svojim glasom kada se donosio Proračun. Držali smo se isključivo svog programa. Dakle poštovanje prema Vašoj ostavštini i reputaciji iz Domovinskog rata smo stavili ispred prikupljanja političkih poena za osvajanje mandata na izborima.

Kada ste ovako hrabri u difamiranju drugih neistinama, zašto krijete istinu? Zašto krijete istinu da Vas podržava Zlatko Hasanbegović koji javno govori o „Izetbegovićevoj ostavštini kao putokazu kako treba biti uređena BiH“, koji govori  o „zločinima HVO-a i incidentima ABiH“? Zašto krijete istinu da Vas podržavaju osobe poput Ante Prkačina koji govori kako su Hrvati „80% krivi za hrvatsko – bošnjački sukob“, koji govori o „kvalitetnoj ulozi koju je imao Stjepan Mesić kao oporba“ i to na prezentaciji knjige Fikreta Ćuskića i njegove 17. brdske viteške brigade ABiH, koja je etnički počistila Travnik i druga područja Središnje Bosne i koja je vrlo vjerojatno odgovorna za zločin ubijanja minobacačkom granatom osmero djece u Vitezu, kada je poginula i Augustina Grebenar?

Umjesto što širite gnusne laži i neistine, recite nešto o svojoj politici prema Hrvatima u BiH koja će ići dalje od „pedera i lezbijki“, od „ustaša i partizana, jugozomboida“ itd. Ili ne možete, jer je nemate! Mi je imamo i nudimo je javno, neka birači odluče. Hoće li izabrati mlade, beskompromisne, hrabre i neovisne ljude ili ljude koji žive u nekom svom svijetu koji nema dodirnih točaka sa životom običnoga čovjeka, pokazavši to na djelu tijekom prethodnog mandata u Saboru.

Tvrtko Milović je na listu došao kao neovisni kandidat na moj poziv. Pozvao sam ga kao prijatelja kojem je on uskočio u pomoć nakon što je nekoliko osoba iz Središnje Bosne iz straha od hdzovskog režima odustalo u zadnji tren, jer u zadnje vrijeme „nije pametno družiti se sa Slavenom Ragužem“. On je tu hrabrost imao, spreman podnijeti i poniženja koja smo svi očekivali od HDZ-a, nikada od Željka Glasnovića. Zato osjećam potrebu i da mu se ispričam ovim putem što sam ga doveo u situaciju da ga se, malo rečeno, vrijeđa na ovaj i ovakav način.

Za Glasnovića se možemo samo pomoliti da mu dragi Bog prosvijetli pamet, kako bi shvatio da mu Mostova lista za 11. I.J. nije nikakav neprijatelj, kako imamo zajedničkog neprijatelja u koruptivnoj neokomunističkoj politici HDZ-a, kojoj nitko s Mostove liste nikada nije služio, a on jeste, jer je preko njih i ušao u Sabor prvi puta. Kako bi shvatio da baš oni koji ga tjeraju na javno iznošenje onakvih neistina rade u službi „orjunaške i udbaške politike“.

Ako on ovo ne shvaća, onda je pametnije da se ostavi politike u svojim godinama, jer djelovanjem radi više štete, nego koristi.

 

Slaven Raguž

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz