a

Poziv hrvatskim ministrima u Vijeću ministara – tražite ukidanje zabrane ulaska stranaca!

Poziv hrvatskim ministrima u Vijeću ministara – tražite ukidanje zabrane ulaska stranaca!

Pozivamo hrvatske predstavnike u Vijeću ministara, koji su zajedno sa ostalim ministrima JEDNOGLASNO podržali odluku o zabrani ulaska stranaca, da posjete Čitluk, Međugorje, Mostar i ostala hercegovačka središta koja su ekonomski na koljenima zbog onemogućavanja dolaska gostiju!

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je kako je „stav svih ministara da se na odluku EK da EU ne otvori granicu prema BiH odgovori recipročno, da se do daljnjeg zatvore granice za državljane EU“.  Zemljama EU se sigurno „gaće tresu“ od ove odluke.

 

Dva mjeseca proglašene prirodne nesreće zbog korona virusa bacila su na koljena ekonomiju hercegovačkog kraja koji živi od turizma, proizvodnje i prodaje vina, hotelijere, mostarske trgovine suvenirima itd.. Suluda i suicidalna odluka Vijeća ministara da se zatvore granice za državljane EU cijeli ovaj sektor bi mogla u potpunosti eutanazirati.

Dovoljno je bilo sagledati i izračunati posljedice koje je odluka Andreja Plenkovića i Davora Božinovića o dva tjedna samoizolacije na međugorsku obljetnicu štete nanijela Međugorju, Čitluku i Mostaru. U samo 24 sata ekonomske štete zbog otkazanih aranžmana, dolaska hodočasnika iz Hrvatske mjere se milijunima izgubljenih KM. Zamislite koje su štete zbog otkazivanja aranžmana iz Poljske, Slovačke, Italije, Njemačke i drugih zemalja tijekom lipnja, srpnja i možda kolovoza.

Ovim putem pozivamo hrvatske predstavnike u tijelima državne vlasti, a osobito ministre u Vijeću ministara da se, po uzoru na svoga predsjednika, malo ili malo više naljute i spuste se na zemlju gdje žive ljudi kojima plaća i beneficije nisu po definiciji osigurane, ljude koji žive od svoga rada i truda. Pozivamo da isposluju ukidanje za ekonomiju suicidalne mjere zabrane ulaska državljana EU u BiH.

Ukoliko se obistine Tegeltijini navodi kako će se tek za dva tjedna razmatrati eventualno ukidanje ove odluke, hotelijeri, hercegovački vinari, trgovine suvenirima iz Starog grada u Mostaru i svi oni koji žive od turizma, osobito ljeti, su osuđeni na propast. Lipanj i srpanj, uz kolovoz, su mjeseci kada cijeli ovaj tržišni segment uprihoduje materijalnih sredstava za cijelu godinu i od toga živi. Ukoliko im se to onemogući, osuđeni su na propast.

S toga, spustite se na zemlju onih koji žive od svoga rada i ukinite odluku o zabrani ulaska stranaca u BiH. Tko će vam proračun punit? Ne mislite zar vječno na MMF-u parazitirati?!


Slaven Raguž, HRS

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz