a

REPUBLIKANCI U VUKOVARU I ŠKABRNJI

REPUBLIKANCI U VUKOVARU I ŠKABRNJI

Značaj Vukovara i Škabrnje u kolektivnoj memoriji Hrvata ne treba puno opisivati. Vukovar je simbol obrane Hrvatske. Grad heroja i jasan dokaz kako su srce i ljubav prema bližnjemu i domovini, jači od željeza i mržnje.

Vukovar je jedan od brojnih primjera iz prošlosti da ‘David može pobijediti Golijata’.
Davanje za svoju domovinu i svoj narod koji smo početkom 90-ih godina prošlog stoljeća mogli gledati u Vukovaru je smjerokaz i dozer optimizma, onda kad nas uhvati letargija i mislimo da se protiv snažnijeg protivnika ne može, e pa može! Vukovar je to pokazao.

Škabrnja je također simbol obrane i stradanja Hrvata u Domovinskom ratu. Stoga smo svoje izaslanstvo imali i u tom dalmatinskom mjestu.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz