a

ŽENE NISU KVOTA

ŽENE NISU KVOTA

Uloga žena u politici, ako se gleda na pravnu regulativu i praksu u BiH, isključivo se ogleda u zadovoljavanju kriterija „manje zastupljenog spola“. Žene se biraju, dakle, ne zbog sposobnosti, znanja, vještina, kompetencija i hrabrosti, nego zbog zadovoljavanja kvota.

Nama u HRS-u žene nikada nisu bile kvota niti će ikad biti kvota. Nakon izbora Antonele Ivković kao predsjednice Glavnog odbora HRS-a, shvatili smo kako je u najužem vodstvu HRS-a, kojeg čine predsjednik, potpredsjednici, predsjednik Glavnog odbora i glavni tajnik, omjer zastupljenosti spolova 50:50.
Ono što je zanimljivo jeste da se nismo vodili zadovoljavanjem kvota, niti smo se vodili zakonskim odredbama zadovoljavanja postotka zastupljenosti „manje zastupljenog spola“. Birali smo i izabrali žene zato što su sposobn(ij)e, stručn(ij)e i hrabr(ij)e.
Nama u HRS-u žene nisu i nikada neće biti samo broj! Neka je našim kolegicama uspješan i plodonosan rad u tijelima stranke, na korist našem društvu i narodu Hrvatskom!

p.s. Ionako na kraju uvijek bude kako žene kažu!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz