a

IMA LI BOSNE BEZ SDA NA ČELU

IMA LI BOSNE BEZ SDA NA ČELU

Znaju se direktni počinitelji gnusnog zločina u Ahmićima. Zna se i tko je izdao zapovijed puštanja robijaša iz zatvora koji su počinili zločin. Znaju se i svi subjekti zapovjednog lanca koji su doveli do zločina. Nigdje u ovome što se zna ne spominje se ime Darija Kordića. On je osuđen kao tadašnji politički vođa, na osnovu tajnog svjedočenja AT koji je svjedočio kako je čuo da je Kordić bio na sastanku gdje se govorilo o napadu na Ahmiće.

Kordiću se više puta nudilo da svjedoči o „dvostrukoj liniji zapovijedanja“ i lažnim svjedočenjem optuži druge, osobito tadašnje vodstvo Republike Hrvatske, a sebe spasi (kao što je to uradio direktni akter zapovjednog lanca odgovoran za Ahmiće). On je to odbio i odslužio kaznu koju je dobio.

Prošle godine ga netko pitao „je li vrijedilo“, naravno misleći na odsluženje kazne za nešto što su drugi napravili, on odgovara ne da je svaka godina vrijedila, nego „svaka sekunda je vrijedila“ i da bi ponovio sve. Tkogod je i površno čitao i pročitao presudu Dariju Kordiću, informirao se o njoj, pitanje i odgovor na pitanje „je li vrijedilo“ shvatiti će i znati kako je u kontekstu odslužene kazne, a nipošto i nikada sramotnog zločina iz osude.

Međutim, gle slučaja, na dan mučkog ubojstva 8 djece iz Viteza od strane Armije BiH, zločina za koje se isto tako znaju direktni počinitelji, kao i svi subjekti zapovjednog lanca, ali ih se 30 godina sustavno pokriva kako im se ne bi sudilo, na SDA/DF medijima biva objavljen video clip pitanja i odgovora od prošle godine. Gle opet slučaja, ne prestaju reakcije i “zgražanje” od tih istih SDA/DF aktera. Mi smo zvijeri, oni su nevina dječica. Poput one koje je usmrtila minobacačka granata Armije BiH na igralištu u Vitezu.

Gube Izetbegović/Komšići tlo vlasti pod nogama. Gube poluge na kojima su parazitarili desetljećima. Gube i slobodu koju su plaćali našim novcem. Valja rasturit ovo malo suživota koje je izgrađeno i onemogućit da ga se još više izgradi. Ili ja, ili nitko. Ili mi, ili propast.
Slaven Raguž, predsjednik HRS-a

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz