a

ZNATE LI POŠTO JE GORIVO

ZNATE LI POŠTO JE GORIVO

Kad ste zadnji put uopće kupili gorivo za svoj novac?!

Sve države u okruženju su se smilovale građanima i smanjuju svoj harač koji beru na rastu cijena.

Odavno smo u apsurdnoj situaciji da nam je jeftinije obavljati kupnju u Hrvatskoj nego tu kod nas iako je PDV u Hrvatskoj znatno veći.

Od neki dan smo u situaciji da je i gorivo jeftinije uliti u Hrvatskoj.
U isto vrijeme se lokalni i državni političari otvoreno hvale kako dobro pune proračune uzimajući sve veći harač u vrijeme galopirajuće inflacije. Oni se hvale kako uspješno izbijaju iz džepa ljudima posljednji minus odobren u banci da plate osnovne životne potrebe. Dok oni raspoređuju tako prikupljeni novac svojima na nižim razinama vlasti da nam mažu oči našim novcem pred još jedne izbore.

Osnovni izgovor koji ovih dana plasiraju je da nema zakonskog okvira da se provedu mjere koje građani traže.

Bezobrazno i bez ikakvog opravdanja otimaju jednu marku po litri goriva i javno govore eto ne bi mi, ali moramo po zakonu. Oko izmjena zakona se kao ne mogu dogovoriti. Ovim putem im upućujemo javni poziv i posljednje upozorenje.

Hitno ukinite nepravedni harač na gorivo i PDV na osnovne namirnice. Kamo sreće da to bude zadnji zakon koji kršite!

Ivica Brešić
HRS

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz