a

Diskriminacija Hrvata iz BiH – Kako smo od istočnih, postali bliskoistočni susjedi!

Diskriminacija Hrvata iz BiH – Kako smo od istočnih, postali bliskoistočni susjedi!

S današnjim danom državljani Srbije mogu neograničeno ulaziti u Hrvatsku bez potrebe za potvrdama o cjepivu, kao niti negativnim PCR testom. Hrvatskim državljanima iz BiH je i dalje ograničen ulazak u Hrvatsku na dulje od 12 sati bez ovih potvrda. Hrvatska se očigledno otvara svojim istočnim susjedima. Valjalo bi upitati Plenkovića, Božinovića, ali i tri mumije 11. izborne jedinice, jesu li, prema ovome, Hrvati iz BiH postali bliskoistočni susjedi?

Nije da imamo bilo što protiv ulaska državljana Srbije u Hrvatsku, dapače to nas se uopće ne tiče. Stvar je u tome da, ukoliko se uzmu u obzir podaci o incidenci zaraze u lipnju i broj zaraženih, nema nikakvog opravdanja da Hrvatska diskriminira svoje građane koji žive u BiH, a otvara svoje granice prema Srbiji. Prema podacima SZO u lipnju je Srbija imala 2534 novozaraženih, dok ih je u BiH 576. Na dan 26. lipnja Srbija je imala 103 novozaražena, BiH 24. U zadnji tjedan dana Srbija ima 7 novozaraženih u odnosu na 100 000 stanovnika, BiH 3.

Prema tome, neistine su da Republika Hrvatska definira način ulaska u svoju zemlju na osnovu epidemioloških podataka. Prava istina je da se isti definiraju na osnovu političkih podataka. O kojim i kakvim podacima, valjalo bi upitati Vladu RH, ali i političko vodstvo Hrvata u BiH. Zašto matična Domovina diskriminira svoje sunarodnjake iz BiH? Je li ovo odraz bratske i bezrezervne podrške Vlade Republika Hrvatske Hrvatima u BiH?

Hvala Vladi RH, hvala g. Plenkoviću i „bratskoj“ stranci, hvala trima mumijama iz 11. izborne jedinice što su i ovaj put pokazali što uistinu misle o Hrvatima iz BiH. Pokazali ste i pokazujete pravo lice.

 

HRS

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz