a

HRS SE ŠIRI PO SREDIŠNJOJ BOSNI – MARIO ŠIPIĆ PREDSJEDNIK I.O. HRS-a USKOPLJE

HRS SE ŠIRI PO SREDIŠNJOJ BOSNI – MARIO ŠIPIĆ PREDSJEDNIK I.O. HRS-a USKOPLJE

HRS nastavlja s planiranim širenjem infrastrukture po cijeloj BiH. Na redu je Uskoplje, gdje je formiran izvršni odbor HRS-a Uskoplje na čelu sa Mariom Šipićem koji je izabran za predsjednika.

 

Ono što se krvlju branilo u ratu, danas se besplatno predaje u miru. Hrvati Središnje Bosne postali su predmetom koalicijske trgovine između vladajućih hrvatskih i bošnjačkih političkih kasta koje ne prežu udarati na osnovnu ljudsku egzistenciju u cilju ostvarivanja osobne dobiti, probitka i interesa. Narod je izgubio povjerenje u predstavnike u vlasti, radije se odlučuje za odlazak nego za borbu. Vlast se ponaša tako da joj to nipošto nije problem, dapače, što više ljudi odlazi, to više njima ostaje praznog prostora za korupciju, zlouporabu položaja i parazitarenje nad novcem poreznih obveznika. Vrijeme je da se tome stane u kraj i HRS će tome stati u kraj!!!

 

Ovo su, sažeto, zaključci prvog sastanka izvršnog odbora HRS-a Uskoplje, na kojem je prisustvovao i predsjednik HRS-a Slaven Raguž.

 

Osnivanje HRS-a Uskoplje samo je prvi u nizu ogranaka koje HRS ima u programu širenja na Središnju Bosnu. Cilj je okupiti iskrene i domoljubno osviještene ljude koji vrlo dobro znaju u kakvom je položaju hrvatski narod u BiH, ali još bolje znaju u kakvom je položaju hrvatski čovjek u BiH. Ljude koji neće trgovati interesima i neravnopravnošću svoga naroda za osobnu korist. Ljude koji su realizirani u svome životu, kojima politika nije egzistencijalni cilj, nego sredstvo za promijeniti društvo na bolje, sredstvo osiguranja budućnosti svoje djece u svome kraju, a ne u inozemstvu. Ljude poput Marija Šipića, izabranog predsjednika i.o. HRS-a Uskoplje.

 

I.O. HRS-a Uskoplje

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz