a

HVALA PREUZVIŠENOM OCU BISKUPU

HVALA PREUZVIŠENOM OCU BISKUPU

Hvala Preuzvišenom Ocu biskupu Petru Paliću na prijemu i više nego ugodnom i sadržajnom razgovoru. Dotakli smo se brojnih tema, a ponajviše izbora u Mostaru.

Predstavili smo biskupu svoj program, a ono što je bio povod našeg susreta i što smo mu poručili jeste da Hrvati Mostara moraju izići na izbore i glasovati po svojoj savjesti. Nebitno za koju hrvatsku stranku. Pojasnili smo mu i zamolili ga da autoritetom i odgovornošću svoje uloge dadne svoj doprinos kako bi se motiviralo Hrvate na što veću moguću izlaznost.

Ugodno nas je iznenadila upućenost biskupa u društveno-političke odnose u Bosni i Hercegovini, pogotovo znajući kako je došao u Mostar prije samo dva mjeseca.

Još jednom se zahvaljujemo Ocu biskupu što je izdvojio dosta svoga vremena za čuti malo drugačiji pogled na hrvatsku politiku u BiH, od onog na koji je sigurno navikao do sada.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz