a

IZASLANSTVO HRS-a ZA VIKEND POSJETILO HERCEGBOSANSKU ŽUPANIJU

IZASLANSTVO HRS-a ZA VIKEND POSJETILO HERCEGBOSANSKU ŽUPANIJU

HRS je za vikend odradio mini turneju po Hercegbosanskoj županiji. Prvo smo posjetili Livno gdje smo imali tribinu na kojoj smo predstavili svoj program za ovu županiju, a na kojoj je svoju podršku HRS-u izrazio saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja, Miro Bulj.

Dogovoreni su zajednički projekti Mosta i HRS-a među kojima će prvi biti pokretanje inicijative za proširenje pograničnog pojasa na 30 kilometara.
Nakon Livna kandidati HRS-a su se družili sa žiteljima Glamoča. HRS je na lokalnim izborima u Glamoču ostvario povijesni uspjeh za ovu općinu koji se ogledao u činjenici da su Hrvati dobili jednog vijećnika više u OV.
Budući da je jedan HRS-ov vijećnik uradio više za Hrvate ove općine očekujemo ponavljanje uspjeha s lokalnih izbora u ovoj općini.
Sudeći po reakcijama žitelja Glamoča uvjereni smo kako ćemo taj rezultat i premašiti. Ako uspijemo sačuvati integritet izbornog procesa, a hoćemo!
Zadnja u nizu je bila Općina Kupres. Dana 18. 9. je dan Općine Kupres. Tom prigodom je HRS svečano otvorio prostorije svog odbora. Izaslanstvo HRS-a je položilo vijenac za poginule žrtve Kupresa u oba zadnja rata.
U druženju s brojnim žiteljima Kupresa spoznala se očigledna frustracija i beznađe. Sudeći po svjedočenjima branitelja, koji su došli upoznati se s našim kandidatima, ljudi su zadovoljnije živjeli kada su se vratili na spaljena kupreška ognjišta.
S pravom se oni pitaju danas je li bila uzalud žrtva njihovih suboraca. Čija je odgovornost i tko je razbaštinio ostavštinu kupreških branitelja tjerajući njihovu djecu i obitelji u inozemstvo da traže sreću.
HRS je vrlo jasno dao do znanja da ćemo se izboriti za vraćanje dostojanstva hrvatskog čovjeka ne samo u Kupresu nego u cijeloj županiji.

Pokazali smo to svojim djelovanjem u Općinskim vijećima i Gradskim vijećima ove županije gdje smo dokazano najaktivniji i najproduktivniji vijećnici, a to ćemo učiniti i u klupama skupštine HBŽ-a kao i viših razina vlasti. Dana 2. 10. počinje nova era hrvatske politike u BiH. Politike po mjeri hrvatskog čovjeka i hrvatskog naroda.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz